© Kimse Duymasın 2020

51 derece! Cayır cayır yanıyor...

Afrika'dan Avrupa'ya yayılan sıcak hava dalgası termometrelerin yukarı fırlamasına yol açtı, Kuzey Yarım küre'deki bazı ülkeler ise cehenneme döndü.

Yaz mevsiminin ortasında yayılan sıcak hava dalgası neredeyse tüm Kuzey Yarım küre'yi alev topuna çevirdi.
İspanya 
Reuters haber ajansı, Afrika'dan kıtaya ulaşan sıcak hava dalgasının özellikle İspanya'nın başkenti Madrid'i bunalttığını bildiriyor.Madrid'de dışarı maske takmadan çıkmanın yasaklanmasıyla nefes almak daha da zorlaştı.
ABD 
Avrupa genelinde birçok yerde hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkarken, Ortadoğu'nun bazı noktalarında termometreler 50 dereceyi aştı.
İtalya 
İtalya'nın başkenti Roma'da da termometreler bugün 39 dereceyi gösteriyor, yetkililer yaşlılar ve çocukların öğle saatlerinde dışarı çıkmamasını istiyor.
Fransa 
Fransız Rivierası'ndaki tatilciler 40 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle öğle saatlerini gölgede geçirmeyi tercih ediyor.
İsviçre 
İsveç meteoroloji servisi ise, bol su içilmesi, soğuk yiyecekler tüketilmesi ve öğle saatlerinde fiziksel efor sarfedilmemesini önerdi.
Irak 
Orta Doğu genelinde de sıcaklık giderek artıyor. Irak'ın başkenti Bağdat'ta hava sıcaklığı hafta içinde tarihinin en yüksek seviyelerinden birine çıkarak 52C dereceye yaklaştı. Birçok kişi kapalı alanlardan çıkmadı, bazıları da Bağdat'ın merkezinde doğaçlama hazırlanan duşlarda serinledi. Aşırı sıcaklar, ülkenin giderek azalan kamu kaynakları üzerinde de baskı oluşturuyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Bağdat'ta birçokları vantilatörlerin ve klimaların çalışabilmesi için jeneratörlere bağlı yaşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER