© Kimse Duymasın 2020

6 KEZ PARTİ DEĞİŞTİRDİ, CHP'Yİ KARIŞTIRDI

CHPnin Tirede Belediye Başkan adayı olarak mevcut Başkan Tayfur Çiçeki göstermesi partinin ilçe yönetiminde istifalara neden oldu.

Yönetim kurulundan eski ilçe Başkanı Mustafa GÜngöre yakınlığı ile tanınan 12 kişi istifa etti.
Hayati Okuroğlu, Zaide Özkul, Ferah Çapak, Serhan Aydın, Ahmet Derman, Nevin Ulubey, Nihat Kırar, Faik Birgili, Fadime Genç, Yaşar Sop, GÜlcan Emek ve Emel Demir yaptıkları açıklamada, “CHPyi, bataklığa benzeten, ‘Dağdan inmelerle siyaset yapmam diyen, 15 yılda 6 kez siyasi parti değiştiren, genel seçimlerde Ak Partiye çalışan ve bu partiye transfer olmak için görÜşmeler yapan Tayfur Çiçek, AK Partiye kabul edilmedi. ÖrgÜtÜn tÜm tepkisine rağmen genel merkezin belirlemiş olduğu Çiçekin, aday belirleme kriterlerine uyulmadan aday gösterildiğini dÜşÜnÜyoruz” dedi.
İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ise, 2 Temmuzda başlayan aday adaylığı sÜrecinin parti disiplini içinde demokratik bir şekilde sonuçlandığını ifade ederek, “Toplam 6 aday adayımız vardı. Ama sonuçta biri aday olacaktı. Görev, Tayfur Çiçeke verildi. 2009da yaptığımız hataları tekrarlamayacağız. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Tayfur Çiçek ise birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, “Tirede bir ilki başarmak istiyoruz. Diğer partilerin adayları önÜmÜzdeki sÜreçte projelerini açıklayacak. Hizmetlerimiz ortada. Biz ise ‘Bunları yaptık diyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. BÜtÜnşehir Yasası ile birlikte Tire ve CHP kazanacak. BÜyÜkşehirden aldığımız gÜçle pozitif enerjimizi ilçemize yansıtacağız. İstifalar konusunda ise bilgim yok. Kendi inisiyatifleri. Belki de bizlerin yeni bir yönetimle çalışmamızı istemişlerdir. Onların kararıdır, bir şey diyemem” dedi.

Tirede CHPden aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden eski Elçe Başkanı Mustafa GÜngör, partiden istifaların devam edeceği görÜşÜnÜ savundu. Yaşanan son gelişmelerle birlikte ilçe yönetiminin dÜşeceğini söyleyen GÜngör, “5-6 isim daha yönetimden istifa etmek istiyor, ancak ben engelliyorum. Arkadaşlarım tepkilerinde haklı. 15 yılda 5 kez parti değiştiren biri için örgÜte danışılmadı, temayÜl yoklaması yapılmadı” görÜşÜnÜ dile getirdi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER