© Kimse Duymasın 2020

Ankara emlak piyasasında son gelişmeler… Satılık daire fiyatları ile birlikte…

Başkent Ankara'da satılık daire piyasası birçok açıdan değişim göstermeye başladı. Yepyeni konut proje-leriyle birlikte kentin yenilenen yüzü, Ankara satılık daire satışlarına da olumlu bir etki yarattı.

Ankara satılık daire seçenekleri ve fiyatları
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Ankara satılık ev fiyatları 100 metrekare özelinde ortalama 174 bin 703 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ankara’da yine 100 metrekarelik satılık evler ortalama 131 bin 27 TL ile 218 bin 378 TL arasında alıcı buluyor. Ankara’nın merkeze uzak ilçelerinde bu ortalama değişkenlik gösteriyor. Satılık daire fiyatlarında Etimesgut içesi Ankara ortalamasını geride bırakan ilçeler arasında. Bu ilçede 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 144 bin 44 TL ile 240 bin 73 bin TL arasında değişiyor. Etimesgut satılık daire fiyatlarının yüksek olmasının nedeni ilçenin demografik yapısı ve bölgede planlanan projeler. Ankara Çankaya ise 2 bin 517 TL’lik metrekare fiyatıyla hala Ankara’nın en popüler ilçelerinden biri.


Ankara Yatırımcıya Neler Vadediyor? 
Zingat Bölge Raporu verilerine göre Ankara’da amortisman süresi yani satın alınan bir daire kiraya verildiğinde miktarın geri dönüş süresi 19 yıl. Bölgede iyi bir konuma sahip kiralık evler çok kısa zaman diliminde kiralanırken 100 metrekarelik daire özelinde kira ortalamaları 754 TL civarında. Ankara kiralık daire fiyatları evin yaşına, konumuna ve kullanılan malzemeye göre belirlenirken; fiyatlar 566 TL ile 943 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Özellikle yapımı tamamlanmış konut projelerindeki kiralık daire fiyatlarında belirgin olarak farklılıklar bulunduğunu gösteriyor. 

Ankara satılık daire seçenekleri dışında önemli yatırım fırsatları ile yatırımcılara göz kırpan bir şehir. Gelişme potansiyelinin yüksek olduğu başkentte, yeni inşaat projeleri önemli yatırımları da beraberinde bölgeye taşıyor. Son verilere göre ilçe nüfusu 5 milyon 346 bin 518. İlde Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve diğer birçok vakıf üniversitesi mevcut. Genellikle Çankaya, Etimesgut, Ulus'ta konumlanan üniversiteler bu ilçelerin satılık daire fiyatlarını büyük ölçüde etkiliyor. Ankara aynı zamanda diğer bölgelere yakın bulunan konumu ile de değer kazanıyor. 

Ankara’da Sosyal İmkanlar Nasıl? 
Otobüs, metro, dolmuş gibi ulaşım açısından kolaylıklara sahip olmanın yanı sıra gelişmişlik düzeyi tamamlanmış her imkana kolayca ulaşılan Ankara’da bir havalimanı mevcut. Aynı zamanda çeşitli kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanlar ve müzeler de şehrin sosyal ve kültürel yapısını olumlu yönde etkiliyor. Çeşitli sinema ve tiyatro merkezlerinin olması, çocuklara özel etkinlik sahalarının ve alışveriş merkezlerinin bulunması da şehirde yaşam kalitesini artıran faktörler. Tarihi ve kültürel doku ve yapılanma çalışmaları açısından da zengin olan Ankara; İç Anadolu Bölgesi’nde kültürel çeşitlilik sunan büyükşehirlerden biri. 

Tüm Ankara satılık daireler için tıklayın.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER