© Kimse Duymasın 2020

BARTHOLOMEOS SELÇUK'TA AZİZ LOANNİS YORTUSU AYİNİNİ YÖNETTİ

Ortodoksların ruhani lideri ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Selçu'taki St. Jean Kilisesi'nde düzenlenen Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetti. Selçuk programının birinci gününde Efes Antik Kenti içindeki Meryem Kilisesi'nde akşam ayinini yöneten Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, bugün de St. Jean Kilisesi'ndeki Aziz Ioannis Yortusu'nu yönetti.

Ak Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Bülent Cinel, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve eşi Yvi Moharitsch Tsakiris de ayine katıldı. Kıbrıs, Kavala, Seres, Midilli, Atina, Girit ile çevre kent ve ilçelerden gelen çok sayıda ortodoksun da ayin için Selçuk'a geldiği görüldü. Bartholomeos'un tarafından yönetilen, yaklaşık 2 saat süren ayinde Aziz Ioannis için dualar edildi.

Ayin sonrası Bartholomeos, konuk severliklerinden dolayı kendisini ağırlayan İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'ya teşekkür etti. İkinci kez bölgeyi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Yüce Allah'ın takdiri, hükümetimizin duyarlılığı ve siz İzmirli kardeşlerimin sevgisiyle bu yıl içinde ikinci kez bölgeyi ziyaret imkanı buluyorum. Bugün ömür boyunca sevgiyi vaaz etmiş İsa Mesih'in havarilerinden Aziz Ioannis'i anmaktayız" dedi.
Efes'te ve genel olarak İzmir bölgesinde mübadele ile ayrılmış Rumlar'ın çocukları ve torunlarının da ayine katıldıklarını belirten Bartholomeos, "Onların ataları gittikleri yeni ülkelerinde buranın özlemi ve anılarıyla yaşadılar. Topraklarına duydukları hasreti ve sevgiyi çocuklarına da aşıladılar bu nedenle tüm İzmirlilerin Yunanistan'ın pek çok şehrine dağılmış hemşerileri bulunmaktadır. Mübadele ile hayatları külliyen değişen Türkler'in ve Rumlar'ın torunları dileriz ki; halk arasındaki en sağlam köprüyü kurarlar. Bu istikamette emeği geçen İzmir Valisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkanı, Selçuk Kaymakamı ve Selçuk Belediye Başkanına tebriklerimizi ve samimi şükranlarımızı arz ederiz" diye konuştu.
Bartholomeos, son olarak; Aziz İonnias'ın mezarı başında Ege'nin bir sevgi denizi olması için iki halkın refah, bereket ve barış içinde yaşamalarını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER