© Kimse Duymasın 2020

Başkan Sibel Uyar, muhtarlar ile buluştu

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, muhtarlar ile bir araya geldi. Her ay farklı bir mahallenin ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıların bu ayki ev sahibi İçmeler Muhtarı Durali Dalgıç oldu.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, muhtarlar ile bir araya geldi. Her ay farklı bir mahallenin ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıların bu ayki ev sahibi İçmeler Muhtarı Durali Dalgıç oldu. Seyr-ü Sefa Tesisleri’nde yapılan kahvaltıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldılar.

Mahalle sakinlerinin sesi olan muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Başkan, Azmak ve Sefa köy yollarının yapılmasıyla ilgili muhtarlardan gelen teşekkürleri kabul ederek, belediyenin rutin görevlerinin fiziki koşulları iyileştirmek olduğunu, asıl önemli olanın belediyenin kent insanını kalkındıracak çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı.

Çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan, “kadınların istihdamına yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsederek, girişimcilik, ilk yardım ve sağlık gibi konularda kadınlara eğitim verildiğini, ev eksenli çalışan kadınların üretimlerini kazançlı hale getirmek adına yaptıkları çalışmaları aktardı. Başkan ayrıca, çiftçiyi kalkındıracak eğitim programları ve uygulamaları yaptıklarını ve bu konuda da İzmir Büyük Şehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının verdiği desteklerden bahsetti. Urla’nın kent dokusunun korunmasına yönelik Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile yapacakları çalışmalara da değinen Uyar, Urla’nın tarihi zenginliklerini korumak ve herkese göstermek için hummalı çalışmalar içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Urla’nın kadın başkanı Sibel Uyar, esnafı, üreticiyi, sanatçıyı, sporcuyu kısacası her kesimden vatandaşı kalkındıracak ve refaha kavuşturacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER