© Kimse Duymasın 2020

Bitlisli kadınlar Nur için el ele tek yürek gurubu oluşturdu

İzmir’deki Bitlisli kadınlar 4 yaşındaki SMA hastası Ebrar Nur İnan için bir araya geldi.

İzmir’de yaşayan Bitlisli kadınlar SMA hastası Ebrar Nur İnan ve ihtiyaç sahibi çocuk ve ailelere yardım etmek için el ele tek yürek gurubu oluşturdu. 
Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu, 50 ye yakın Bitlisli kadının bir araya gelmesi ile oluşan El Ele Tek Yürek gurubunu kahvaltıda bir araya getirdi.
Karşıyaka Belediyesi Kent restoranda verilen kahvaltıda bir araya gelen kadınlar ihtiyaç sahibi çocuk ve aileler için gıda, giyim, yakacak yardımları için kermesler, organizasyonlar düzenlemeye karar verdi. Gurubun yöneticiliğine Canan Uluer ve Arzu Kılıç seçilirken, önümüzdeki günlerde Şermin Özdemir, Semra Ekici’den oluşacak bir yönetimin oluşturulacağı belirtildi.
Dernek başkanı Karayılanoğlu, Ebrar Nur İnan’ın Bitlisli 4 yaşında SMA hastası kız çocuğu. O da diğer çocuklar gibi yaşayabilsin diye bir araya geldikleriniz belirterek şunları söyledi. “Biz Bitlis halkı, mutluluğumuzu da acılarımızı da ortaklaştırır ve paylaşırız. Kanayan yaralara merhem oluruz. Bizler örflerimize, adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize bağlıyız. Dedelerimizden, babalarımızdan gördüğümüz, öğrendiğimiz yardım severliğimizi şimdi Bitlis'li SMA hastası 4 yaşındaki kızımız Ebrar Nur İnan için göstermenin tam zamanı. Şimdi dayanışmanın, acıda ortaklaşmanın, paylaşmanın tam zamanıdır. Ebrarnur’un bize ihtiyacı var. Gözlerindeki ışık sönmesin diye, o da diğer çocuklar gibi yaşayabilsin diye elimizden geleni yapmalıyız”
Haber: Yılmaz Durmaz
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER