© Kimse Duymasın 2020

BORNOVA'DA ÇEVRE GÜNÜ RENKLİ KUTLANDI

Bornovada renkli çevre haftası

Bornova Belediyesi, DÜnya Çevre GÜnÜ kapsamında birbirinden renkli etkinliklerle çevre mesajları verdi. Bornova Belediyesinin dÜzenldeiği “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası Proje Yarışması ödÜllleri verildi. BÜyÜk Parkta çevre kuruluşlarının katılımıyla stantlar kuruldu. Atık yağlarını ve pillerini getirenlere Bornova Belediyesi tarafından tişört, çiçek gibi hediyeler verildi. 

Bornova Belediyesinin DÜnya Çevre GÜnÜ etkinlikleri renkli görÜntÜlere sahne oldu. Bornova Belediyesi Nikah Salonundaki toplantıda, “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası Proje Yarışması ödÜllleri verildi. ÖdÜl töreni öncesinde Şehit Onbaşı Ali GÜner Yeşilbağ İlköğretim Okulu öğrencilerinin çevre konulu tiyatro oyunu, Özel Fatoş Nurcan Anaokulu öğrencilerinin atık ambalajlardan Ürettikleri elbiselerle yaptığı defile ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından, belediye personeli arasında dÜzenlenen bitkisel atık yağ toplama kampanyasında birinci olan İlhami Uçkan, ikinci Feryal açıkbaş ve ÜçÜncÜ Funda Cerana teşekkÜr belgeleri ve ödÜlleri verildi. En çok atık bitkisel yağ toplayan Yakaköy ŞengÜl Mustafa Karaca İlkokulu MÜdÜrÜ Hikmet Dereliye okulu adına ödÜlÜ verildi.  

Bornova Belediyesi tarafından enerji ve çevre konusundaki duyarlılığı artırmak, gençleri özellikle konut, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmek amacıyla liseler arasında dÜzenlenen ‘Geleceğe Enerjin Kalsın temalı proje yarışmasının ödÜlleri verildi. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ‘GÜneş Mangalı projesi birinci, Mazhar Zorlu Teknik ve EndÜstri Meslek Lisesi, ‘Bornova Enerji KöyÜ projesi ile ikinci, Bornova Mimar Sinan Teknik ve EndÜstrÜ Meslek Lisesi, ‘Kaynağımız GÜneş isimli projesiyle ÜçÜncÜ oldu. Özel Ege Lisesi ise ‘GÜneş Enerjisini Elektrik Enerjisine DönÜştÜrme projesi ile yÜri özel ödÜlÜnÜ kazandı. Toplantıda çevrenun korunması adına çalışma yapan kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkÜr belgeleri verildi. 

Bornova BÜyÜkparkta gÜn boyunca sÜren çevre etkinlikleri de renkli görÜntÜlere sahne oldu. Okullar yarışmaya katıldıkları projelerin sergilerken, Bornova Belediyesinin ilgili mÜdÜrlÜkleri ve çevre alanında çalışma yapan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgÜtleri stand açarak bilinçlendirme çalışması yaptılar. Bornova Belediyesi, atık yağlarını ve pillerini getirenlere çiçek, fidan, tişört gibi çeşitli hediyeler verdi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER