© Kimse Duymasın 2020

BORNOVA'NIN HAYALLERİ GERÇEK OLDU...

Belediyenin çalışmalarıyla ˜Yeşil Bornova hayali gerçek oldu

Bornova Belediyesi, son 5 yılda yaptığı yatırımlarla ilçeyi yeşil alan zengini yaptı. Avrupa Belediye Başkanları sözleşmesine imza atarak ilçedeki karbon salımını 2020 yılına kadar yÜzde 25 azaltmayı taahhÜt eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu yolda önemli çalışmalara imza attı. Kişi başına dÜşen yeşil alan miktarını, 7 metrekare olan Avrupa standardının da Üzerine çıkaran Bornova Belediyesi, 5 yılda 140 yeni park yaptı ve çok sayıda yeşil alan dÜzenlemesiyle Bornovalılara nefes alacak alanlar oluşturuluruldu

Bornova Belediyesi, yeşil bir çevrede sağlıklı yaşamın koşullarını oluşturmak için önemli yatırımlara imza attı. Son 5 yılda 140 adet park yaparak mahallelerde yeni yeşil alanlar açan Bornova Belediyesi, kişi başına dÜşen yeşil alan miktarını 7.49 metrekareye çıkardı.

 Kişi başına 7 metrekare olan Avrupa Standardının da ÜstÜndeki yeşil alanlarıyla Bornovalıların temiz bir çevrede yaşaması için adımlar atan Bornova Belediyesi, ilçe merkezindeki alan yetersizliğini de kamulaştırmalarla aşıyor. Kent çiçeklerle donatılırken, yol kenarları ve orta refÜjlerdeki dÜzenleme çalışmalarıyla görsel kirlilikler de ortadan kaldırılıyor.

Bornova Belediyesi son 5 yılda toplam 800 bin metrekarelik alanı yeşillendirdi. Bornova sınırları içinde parkı olmayan mahalle kalmadı. Yapılan yeni parkların sayısının 140ı bulduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyesi, oluşturduğu yeni yeşil alanlar sayesinde Avrupa ortalaması olan kişi başına 7 metrekarelik yeşil alan standardının da Üzerine çıktı. 3 milyon 117 bin 938 metrekarelik yeşil alana sahip olan Bornovada yaşayan 416 bin 7 kişinin her birine 7.49 metrekare yeşil alan dÜşÜyor” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER