© Kimse Duymasın 2020

Bu kafe başka kafe...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Down Sendromu Derneği'ne verdiği kafe sözünü yerine getirdi. Kınıklı Polis Karakolu karşısındaki alanda 160 metrekare kapalı alana "Down Kafe" inşa edildi. Büyükşehir Belediyesine bağlı BELTAŞ A.Ş tarafından işletilecek kafede down sendromlu çocuklar part time, süreli veya sürekli olarak çalışabilecek. Down Kafe'de çocukların sadece sipariş alıp serviste çalıştıklarını, mutfağa girmediklerini anlatan Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, kafede 5 down sendromlu çocuğun sürekli olarak istihdam edildiğini söyledi. Kafede çocukların çalışarak farkındalık oluşturacaklarını ifade eden Çakmak, "Başkanımız Osman Zolan'ın desteğiyle kurulan kafemizin kapalı alan, dizany ve işletim sistemiyle ilgili Türkiye'de başka bir benzeri yok. Buraya gelen çocuklarımız günde iki saat de çalışsa, iki günde bir işe de gelse, sigortaları BELTAŞ tarafından yatırılacak ve maaş verilecek" dedi. Kafede çalışacak down sendromlu özel çocuklara halk eğitim müdürlüğü tarafından garsonluk eğitimi verileceğini belirten Dernek Başkanı Hayrettin Çakmak, "İl genelinde down sendromlu 500-600 ailemizin olduğunu tahmin ediyoruz. İki yıl önce kurulan derneğimizin de şuan 200 üyesi bulunuyor. İki yıllık bir çalışmanın sonunda kafemizi açtık. Ramazan ayı olduğu için tam faal olarak çalışmıyor. Resmi açılışını bayramdan sonra yapacağımız kafemizde çay, kahve, soğuk sıcak içecekler, bitki çayları tostlar ızgara çeşitleri olacak" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Down Sendromu Derneği'ne verdiği kafe sözünü yerine getirdi. Kınıklı Polis Karakolu karşısındaki alanda 160 metrekare kapalı alana "Down Kafe" inşa edildi. Büyükşehir Belediyesine bağlı BELTAŞ A.Ş tarafından işletilecek kafede down sendromlu çocuklar part time, süreli veya sürekli olarak çalışabilecek. Down Kafe'de çocukların sadece sipariş alıp serviste çalıştıklarını, mutfağa girmediklerini anlatan Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, kafede 5 down sendromlu çocuğun sürekli olarak istihdam edildiğini söyledi. Kafede çocukların çalışarak farkındalık oluşturacaklarını ifade eden Çakmak, "Başkanımız Osman Zolan'ın desteğiyle kurulan kafemizin kapalı alan, dizany ve işletim sistemiyle ilgili Türkiye'de başka bir benzeri yok. Buraya gelen çocuklarımız günde iki saat de çalışsa, iki günde bir işe de gelse, sigortaları BELTAŞ tarafından yatırılacak ve maaş verilecek" dedi.
Kafede çalışacak down sendromlu özel çocuklara halk eğitim müdürlüğü tarafından garsonluk eğitimi verileceğini belirten Dernek Başkanı Hayrettin Çakmak, "İl genelinde down sendromlu 500-600 ailemizin olduğunu tahmin ediyoruz. İki yıl önce kurulan derneğimizin de şuan 200 üyesi bulunuyor. İki yıllık bir çalışmanın sonunda kafemizi açtık. Ramazan ayı olduğu için tam faal olarak çalışmıyor. Resmi açılışını bayramdan sonra yapacağımız kafemizde çay, kahve, soğuk sıcak içecekler, bitki çayları tostlar ızgara çeşitleri olacak" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER