© Kimse Duymasın 2020

Bulgar Türk'ü Ceylan'a açılış gecesinde ödül yağdı...

Türk asıllı Ceylan Demirev ve eşi Diana Demireva, Bulgaristan'ın Dulovo kasabasında düzenlenen ilk koreografiyi açtı ve geceye katılanları kendisine hayran bıraktı.

Pendari Kulübü tarafından Bulgaristan’ın Dulovo Kasabası’nda “Beyaz Kırlangıç - 2018 Toplum Merkezi”nde salgın nedeniyle uzun süre sonra düzenlenen Bulgar Danslarının ve folklorunun ön plana çıktığı ilk koreografiye Bulgaristan’ın en ünlü dans eğitmeni, Türk asıllı Ceylan Demirev ve eşi Diana konuk oldu. Gösterisiyle adeta ayakta alkışlanan Plevne Kuzey Halk Şarkıları ve Dansları Topluluğu "Ivan Valev"ın baş sanat yönetmeni ve koreografısi, "Kuzeyliler Kulübü”nün kurucusu ve başkanı olan Ceylan Demirev ve eşi Diana büyük ilgi gördü.
Pendari Kulüp Başkanı Mariana Marinova ile White Swallow-2018 Ulusal Okulu Direktörü Dulovo'dan, Türk asıllı, 2 kızı İzmir’de üniversite öğrenimi gören Ceylan Demirev’i övgü dolu sözlerle kutladı. Mariana Marinova, “24 Mayıs 2018 tarihinde "Guinness Rekorlar Kitabı" için başvurduğu 65 gerçek kişiyle oynayan, Koreografi, karizmatik Ceylan Demirev'in bize üç özgün insanı öğrettiği açık bir dersle başladı. Kolaylığı ve tartışılmaz profesyonelliği ile mevcut herkese bulaştırmayı, gülümsetmeyi ve eğlendirmeyi başardı. Acımasız enerjisi ve inanılmaz mizah anlayışı Demirev'in alameti farikasıdır. Şehrimiz için ilk ve benzersiz olan horoteka, farklı kulüplerden dansçıları, folklora yeni dokunan insanları, çocukları ve yetişkinleri, amatörleri, amatörleri bir araya getirdi. Birçok eski geleneği canlandırdı, ilham verdi. Sadece Bulgar halk dansları için tipik olan eğlence, geceyi unutulmaz bir deneyime dönüştürdü. Biz TS "Pendari" olarak Bulgar dilinin canlanmasını, zenginleştirilmesini ve sürdürülmesini amaçlıyoruz ve bu koreografileri bir geleneğe dönüştürmeye söz veriyoruz! Ceylan’ı da yürekten kutluyoruz. Her zaman bizim konuğumuz olacaktır” dedi. 
4 Haziran'da Plevne'nin "Kaylaka" bölgesinde Ulusal Folklor Festivali düzenlediğini gecede açıklayan ve konukları davet eden Ceylan Demirev’e gecede ödül ve çok sayıda hediye takdim edildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER