© Kimse Duymasın 2020

Bulgaristan Plevne'nin ünlü dans grubu Afyon Zafer Şenliklerinde...

Ceylan Demirev liderliğindeki Plevne, Dans Grubu olan "Severnyatsite" Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Afyon'da düzenlenen Zafer Festivali'nde gösteri yapacak.

Türkiye'de iki festivalde Bulgar dans folklorunu sunacak olan ekip Afyon'da ilgi gördü.
25-30 Ağustos tarihleri ​​arasında Afionkarahisar'da 19. kez düzenlenecek olan Zefer Festivali'nde Plevne ekibi 6. kez fdestivaşle katılacak.
25 dansçısıuyla Afyon'a gelen, Bulgaristan'ın en ünlü dans eğiştmenlerinden, Türk Asıllı Ceylan Demirev'in koreografisini yaptığı iki dansın yanı sıra iki otantik gösteri sunacak olan Severnyatsite Kulübü dansçılarının 2018'de "Vazrazhdane" Meydanı'nda ara vermeden oynadıkları ve yarışmaya başvurduğu 65 kişi arasında yer aldılar. Guinness'in Kitabı için yarıştılar.


Ceylan Demirev, "Festival her yıl 10'dan fazla ülkeden dans hayranlarının ilgisini çekmektedir. Çeşitli sahnelerde dans edilir ve olay birçok televizyon tarafından filme alınır. Her yıl bizi davet ediyorlar. 2 yıl üst üste Korona virüs nedeniyle gelemedik. Bu yıl tüm önlemlerimizi alarak geldiğimiz için çok mutluyuz. 30 Ağustos gösterilerinde yer alacağımız için de mutluyuz" dedi.
Bulgarşstan ekibi, aynı programla 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında Türkiye'nin tatil beldesi Dedim'de 8.'si düzenlenecek olan Folklor Festivali'nede katılacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER