© Kimse Duymasın 2020

ÇEŞME'DE TOKİ'YE İSYAN VAR...

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TOKİ'ye tepki gösterdi.

TOKİnin Çeşmede yapmak istediği konutların kat sayısı ve emsaline tepki gösteren TÜtÜncÜoğlu, “Betonlaşmanın önÜ açılır, Çeşme için sonun başlangıcı olur” dedi.
Çeşme Belediye Başkanı Faik TÜtÜncÜoğlu, dÜzenlediği basın toplantısında, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Çeşmenin Reisdere mahallesinde tÜm çevre dÜzeni revizyon planlarını hiçe saydığı bir projeyle konut yapmak istediğini söyledi, tepki gösterdi. Başkanlığı sÜresince Çeşmeyi betonlaştırmak isteyenlere karşı savaştığını ifade eden TÜtÜncÜoğlu, “TOKİnin konutlarıyla Çeşmede 20 yıldır çevreyi korumak için engellediğimiz betonlaşmanın önÜnÜ açmak istiyorlar” dedi.Kat limiti dörde çıkarıldıTOKİnin konutları yapabilmesi için bir ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Çeşme Çevre DÜzeni Planı Revizyonunda değişiklik yaptığını söyleyen TÜtÜncÜoğlu, “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İzmir BÜyÜkşehir Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi kararları, bölgede en kÜçÜk parseli bin metrekare, en fazla emsali 0.25, en fazla kat adedini de 2 (Zemin+1 kat) olarak belirledi. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ için ne Çeşme Belediyesinin ne de bu kararı veren kurumların fikrini almadan Üst sınırını 4e yÜkseltti. Bunlar da yetmezmiş gibi emsali de 1.20ye, belirlenenin neredeyse 5 katına çıkardı.” Sonun başlangıcı olurBakanlığın yaptığı değişikliğe, planın tekrar dÜzenlenmesi ya da iptal edilmesi için itiraz ettiklerini açıklayan TÜtÜncÜoğlu, olumlu yanıt alamazlarsa dava açacaklarını söyledi. TOKİ projesinin gerçekleştirilmesinin, Çeşme için “sonun başlangıcı” olacağına dikkat çeken TÜtÜncÜoğlu, doğa kıyımının önÜne geçebilmek için Çeşmelilerden de destek istedi. TÜtÜncÜoğlu, “TOKİnin yaptığı konutlar, doğayı yok etmek pahasına Çeşmeyi betonlaştırmak isteyenlere de yol açacaktır, fırsat doğuracaktır. Buna mÜsaade edersek bu tarihten itibaren Çeşmede betonlaşmanın önÜne geçemeyiz. DÜnyanın gözbebeği Çeşme, İzmirin Alsancak ve Mithatpaşa olduğu gibi sık ve içiçe geçmiş binalarla kuşatılmış bir hal alır” diye konuştu.

13.11.2002 tarihli mÜlga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onaylı 1/25000 ölçekli Çevre Revizyon Çevre DÜzeni Planı ve 14.06.2010 tarih ve 821 sayılı İzmir BÜyÜkşehir Belediye Meclisi ve 04.08.2010 tarih ve 300 sayılı İzmir İl Genel Meclisi Kararıyla onaylanan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre DÜzeni Planı Revizyonuna göre:En kÜçÜk parsel: 1000 metrekareEn fazla kaks: 0.25En fazla kat adedi: 2 kat (Zemin+1 kat)Emsal=KAKS(Kat alanı kat sayısı)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER