© Kimse Duymasın 2020

ÇEŞME'DE YEŞİL DENETİM...

Çeşme Belediyesi œağaç denetimi yapıyor

Turizm cenneti Çeşmede konutlara elektrik ve su bağlamak için ağaç dikme şartı aranıyor. Çeşme Belediyesi ekipleri, oturma raporuna başvuran evlerde ağaç denetimi yapıyor... Çeşme Belediyesinin ilçenin yeşil kalabilmesi için belirlediği imar kuralları gereği, ilçede yeni yapılan her evin, oturma raporu alabilmek, elektrik, su ve kanalizasyon bağlatabilmek için “ağaç dikme şartı”nı yerine getirmesi gerekiyor. İlçede 20 yıldır uygulanan imar kuralları gereği evlerin bin metrekare olarak belirlenmiş parselinin sadece yÜzde 25 inşaat yoğunluğu ile yapıldığını böylece her evin bahçesi olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı TÜtÜncÜoğlu, “Ağaç dikmeyene elektrik, su bağlanmıyor, yeşil doku korunuyor” dedi.

Çeşme Belediyesi İmar MÜdÜrlÜğÜ ekiplerinin oturma raporu almak isteyen evlerde “ağaç denetimi”ni yapmaya devam ettiği bahçenin toplam alanı ve ağaç sayısının da kontrol edildiğini belirten Başkan TÜtÜncÜoğlu, “Belirlenen sayıda fidanı dikmemiş evlerin oturma raporu alma şansı yok” dedi. Bir ev için dikilen ağaç sayısının 20ye ulaştığını vurgulayan TÜtÜncÜoğlu, “Çeşmede zemin+1  kattan daha yÜksek evlere mÜsaade yok. Evler ağaç yÜksekliğinde... Dikilen fidanlar birkaç yıl içinde yÜkseliyor, binayı örtÜyor” diye konuştu.

Uygulamada aranan “ağaç şartı” için de bir standart olduğunu ve her ağacın kabul edilmediğini belirten Başkan TÜtÜncÜoğlu, bahçe çiti işlevinde kullanılan, limon selvi, sÜs bitkileri ve çalı tÜrevindeki ağaçların ruhsat için geçerli olmadığını söyledi. Bu tÜr ağaçları diken vatandaşların, ağaç şartını yerine getirmiş olmadığını vurgulayan TÜtÜncÜoğlu, İlçenin bazı bölÜmlerinde daha sıkı bir ağaç dikme politikası uygulandığını. Belirlenmiş birçok bölgede bahçenin her 25 metrekaresi için bir ağaç dikilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Çeşmenin bugÜn turizm markası olmasında; gÜneş ile eşsiz denizi ve kumu kadar yeşilin de etkili olduğunu belirten TÜtÜncÜoğlu, şöyle konuştu: “Kumu ve denizi ne kadar gÜzel olursa olsun dikili ağacın olmadı bir kentin turizmde marka olma şansı çok dÜşÜktÜr. Biz Çeşmede hep bu doğrultuda hareket ettik. Bir şey yapmadan önce hep ‘Yeşili nasıl daha fazla koruruz, muhafaza ederiz, genişletiriz diye dÜşÜndÜk, bugÜn Çeşmenin yeşil dokusu, turizmde geldiği yer, buradaki evlerin yÜkselen değeri ve markası da izlediğimiz bu yolun mÜkâfatı…”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER