© Kimse Duymasın 2020

CHP’li Bakan: İzmir’e şaşı bakıyorlar

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Ege TV’de katıldığı Siyasetik adlı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında yaptığı saha çalışmalarında sokağın nabzını tutan Bakan, izlenimlerini paylaştı.

Basın özgürlüğünden, seçim beyannamesine, sandıkların korunmasından kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok konuyla ilgili konuşan Bakan, vatandaşın ve kentin sorunlarının çözümünün öncelikli olduğunu ifade ederek, “Bu şehirde yaşıyorum, bu kentin sorunlarını çok iyi biliyorum. 1 Kasım’da milletvekili olur, meclise gidersem öncelikli olarak İzmir’in sorunlarının çözümü için çalışacağım ve yerel yönetimin sunduğu projelerin sıkı takipçisi olacağım” dedi.

"MADEM İZMİR ŞİRİN, BİNALİ YILDIRIM FERHAT’TI..!"

AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve İzmir için hazırlanan ‘Sen Ferhat’sın, İzmir seninle Şirin’ yazılı pankartı eleştiren Bakan, “Madem İzmir Şirin, Binali Yıldırım Ferhat’tı, bugüne kadar İzmir’in kentsel dönüşüm projeleri yıllarca bakanlar kurulunda beklerken, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi neden bir gecede onaylandı? Bu kentin projeleri Hazine Müsteşarlığı’nda, Devlet Planlama Teşkilatı’nda beklerken, kendisi bu ülkede bakanlık yapmadı mı? Soruyorum Sayın Binali Yıldırım İzmir’e bu kadar aşık, İl Özel İdare Malları tüm Türkiye’de kentlerin belediyelerine verilirken, İzmir’e haksızlık yapılırken neredeydi? Siyanürlü altın madeni projelerine jet hızıyla ÇED alınırken, Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporu neden hala bekliyor? Neden takip etmedi? Büyükşehir Belediyesi bu kadar uğraşırken kendisi bu konunun neticelenmesi için ne yaptı?” diye konuştu.

"İZMİR’E ŞAŞI BAKIYORLAR"

Kente bakış açılarının ve kentle ilgili değerlerinin mevcut iktidarla farklı olduğunu vurgulayan Bakan, “Onların gelişmişlikten anladığı AVM ve gökdelen, bizim anladığımız sürdürülebilir bir kent. Biz, bizden sonra da çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayabileceği kentleri inşa etmek istiyoruz; alt yapısıyla, arıtma tesisleriyle, metrosuyla, İZBAN'ıyla, tramvayıyla, ulaşım alt yapısıyla... Biz sanatı kültürü önemsiyoruz; Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ile... Onlar ise, kamu arazilerini Dubai şeyhine satıyor, kentin değerlerini yağmalıyor. Onların gözlerinde dolar işareti, bizim gözlerimizde kentimize duyduğumuz sevgi var” dedi. Mevcut iktidarın İzmir’e şaşı baktığını söyleyen Bakan, “Bu kent bunları onlarca defa test etti. Her seferinde sınıfta kaldılar. Hiçbir zaman İzmir'in değerlerini beninsemediler. İzmir'e hep şaşı baktılar” ifadelerinde bulundu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER