© Kimse Duymasın 2020

CHP’li Bakan: "Propaganda yapıp oy isteyecek bir iklim yok"

Uzundere TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Propaganda yapmak için gelmediğini söyleyen Bakan, “Sorunlarınızı dinlemek, çözümü için sizlerle birlikte mücadele etmek için geldik” dedi.

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile beraber Uzundere TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek başkanı, muhtar ve Yaşar Kemal mahallesindeki vatandaşların hazır bulunduğu toplantıda sorunlar anlatıldı. Vatandaşların otobüs, park, yeşil alan, pazar yeri gibi istek ve talepleri not alındı, çözüm için söz verildi. Başkan Selvitopu, “Ben hizmet vermek için buradayım. Karabağlar’daki 480 bin vatandaşın sorunlarını çözmek için varım. Ben üzerime düşeni yaptığımda halk zaten takdirini veriyor” diye konuştu. Propaganda yapmak için gelmediğini söyleyen Bakan ise, “Milletvekili adayı olmak demek, halkın sorunlarını çözen, onun sorunlarını çözmek için mücadele eden ve vatandaşın yanında olan insan demek. Sizlerin sorunları var, bununla ilgili dernek başkanımız beni bilgilendirdi. Sorunları sizden dinlemek, seçilirsem de haklı taleplerinizin yasal mücadelesini vererek size destek olacağımı söylemek için geldim” diye konuştu.

"PROPAGANDA YAPIP OY İSTEYECEK BİR İKLİM YOK"

Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamdan dolayı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak miting yapmayı doğru bulmadıklarının altını çizen Bakan, “Ülke olarak yaşadığımız acılar ortada. Canlı bombalarla katledilen insanlarımız, Doğu ve Güneydoğu’daki olağanüstü hal ve ölen sivil vatandaşlarımız, her gün gelen şehit asker ve polis haberleri... Böyle bir ortamda miting yapmayı doğru bulmadık. Dedik ki toplantılar yapalım, bu toplantılarda halkla sohbet edelim, dertlerini dinleyelim. Propaganda yapacak, bize oy verin diyecek bir iklim yok. Halk ne yapacağını bilir” dedi.

"SÖZ HALKIN"

Türkiye’nin yakıcı sorunları olduğuna dikkat çeken Bakan, “Türkiye’nin barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye ihtiyacı var. Hangi siyasi partiden olursa olsun, insanların birbiriyle görüşmeye, kardeşçe konuşmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin sorunları ancak böyle çözülür. Bizim de buraya geliş sebebimiz bu. Buraya sorunlarınızdan oy devşirmeye gelmedik. Seçilsek de seçilmesek de yanınızdayız. Sorunlarınızla ilgili bilgilendirildik, bu sorunları sizlerle konuşmak için buradayız. Buyrun, söz halkın” ifadelerini kullandı.

Belediye hizmetleriyle ilgili taleplerini dile getiren vatandaşlar, TOKİ borçlarıyla ilgili çözüm istedi. Talepleri not alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye hizmetleriyle ilgili taleplerin karşılanacağını, belediye dışı hizmet taleplerini ise ilgili yerlere ileteceğini söyledi. Selvitopu’na teşekkür eden Bakan ise sözlerini şu şekilde tamamladı: “TOKİ borçlarıyla ilgili mücadelenin olmam gerektiği yerinde olmaya hazırım. Ankara'da, TOKİ'nin borç yapılandırması sorununu çözmek için sizlerle birlikte mücadele edeceğim.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER