© Kimse Duymasın 2020

CHP'li Bakan: Safımız belli

Batı Anadolu Teknik Elemanlar Federasyonu, Aktif Eğitimciler Sendikası ve Mardin Yeşil Ğurs Sosyal ve Dayanışma Derneği’ne yaptığı ziyaretlerde partisine destek isteyen CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, stratejik olarak muhalefet partilerinin güçlenmesiyle demokrasinin yeniden canlanacağını ifade etti.

Herkesin barış ortamında bir arada kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ettiğinin altını çizen Bakan, “Barışa tesir edebilmek, meşru olarak seçilerek parlamentoda yer alan tüm siyasi partilerle görüşmeyi gerektirir. Biz, Türkiye’deki sorunları şeffaflık ilkesine bağlı kalarak milletin gözü önünde ve meşru zemin olan TBMM’de çözme inancıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, TBMM'de temsil olunan tüm siyasi partilerle halkın gözü önünde ve şeffaflık ilkesi ile görüşmeye hazırız” diye konuştu. Yaratılan nefret dilinden uzak, toplumun tüm kesimleri için yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar için ön saflarda mücadele edeceklerini söyleyen Bakan, Kerbela’da su taşıyan karınca hikayesini anlatarak “Safımız belli” dedi.

"SAFIMIZ ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDADIR" 

Meselenin sadece memleket meselesi olmadığının altını çizen Bakan, “Herkes büyük ve süslü laflar edebilir, sözde demokrasi ve barışın savunucusu olabilir. Fakat önemli olan bu sözlerin samimiyetidir. Adil ve özgür bir ülkede yaşamanın hayalini kuruyoruz. Bu hayalimizi gerçekleştirebilmek için sizden destek istiyoruz” ifadelerinde bulundu. Her zaman haksızlıkların ve hukuksuzlukların karşısında olduklarını söyleyerek Kerbela’da su taşıyan karıncanın hikayesini anlatan Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Türkiye’deki bütün inançların, etnisitelerin, yurttaş kimliği ile eşit ve özgür yaşamasının teminatıyız. Nerede bir zulüm ve zalim varsa karşısındayız. Kerbela’ya su taşıyan karıncanın hikayesinde olduğu gibi; Kerbela’da Hz.Hüseyin’e Fırat Nehri’nden su taşıyan karıncaya sormuşlar, ‘sen karıncasın taşıdığın sudan ne olacak’ diye. ‘Olsun’ demiş karınca, ‘safımız belli olsun.’ Bizim safımız da zalime karşı mazlumun yanındadır.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER