© Kimse Duymasın 2020

CHP’li Bakan STK temsilcileriyle buluştu

Derneklerarası Yardımlaşma ve Kültür Federasyonu temsilcileriyle bir araya gelen CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, “Sivil toplumun güçlenmesi için işbirliğine hazırım, yasal düzenlemeler konusunda haklı taleplerinizin parlamentoda takipçisi olacağım” dedi.

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, İzmir’de çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nın bir araya gelmesiyle kurulan ‘Derneklerarası Yardımlaşma ve Kültür Federasyonu’ temsilcileriyle buluştu. Toplantıya federasyona bağlı olan, Sorunların Çözümünde Önce İnsan Derneği, Oyun Sanat Kültür ve Eğitim Dayanışma Derneği, Öz Aksaraylılar Derneği, Ege Otistik Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Gönüllüleri Derneği, Orman Gönüllüleri Derneği, İnsanlığa Hizmet İçin Varız Derneği ve İzmir Gölge Oyuncuları Kültür ve Sanat Derneği temsilcileri katıldı. Türkiye ve İzmir’in sorunlarının değerlendirildiği toplantıda, Sivil Toplum Kuruluşları’nın varlığının önemi konuşuldu. Yoksulluğa Sessiz Kalma, Geç Değil Genç, Kuklam İzmir’i Düşlüyor, Engelsiz İzmir, Avrupa Güneşi gibi projelerle uzun zamandır İzmir’e ve İzmirli vatandaşlara hizmet eden Bakan, bu hizmeti artık tüm Türkiye vatandaşlarına taşımak istediğini söyledi. Bakan, “Hepimiz aynı taraftayız. Birlikte mücadele edelim, ben varım” diye konuştu.

‘HAKLI YASAL MÜCADELEYİ VERECEĞİMİ VAAD EDİYORUM’

Sivil Toplum Kuruluşları’nın sorunlarına ilişkin tespitlerini paylaşan dernek temsilcileri, “Bu seçimde parlamentoya gideceğinize inanıyoruz. Sizden isteğimiz derneklere ve projelere destek olmanız, TBMM’de bizlerin gönüllü danışmanı olmanız. Bunun sözünü istiyoruz” ifadelerinde bulundu. Elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Bakan, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Ben, her şeyiyle hazır olan bir projenin olmam gerektiği yerinde olacağımı ve parlamentoda Sivil Toplum Kuruluşları’nın haklı yasal mücadelelerini vereceğimi vaad ediyorum” dedi.

‘STK’LAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURURSA ETKİLİ OLUR’

Bakan, Sivil Toplum Kuruluşları’nın kendi kaynaklarıyla ayakta durması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun kendi kaynaklarıyla, kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli. Türkiye’de ne yazık ki çoğu dernek ya sadece tabela derneği ya da yerel yönetimler veya kamu desteği ile ayakta durmaya çalışıyor. Sivil toplumun etkili olabilmesi, kamudan destek almaması ile mümkün. Eğer kamu desteğiyle ayakta duruyorsanız, kendi sorunlarınızın çözümünde yerelde ve genelde baskı grubu olamaz, sorunların çözümü için etkili olamazsınız. Sivil toplumun güçlenmesi için işbirliğine hazırım, yasal düzenlemeler konusunda haklı taleplerinizin parlamentoda takipçisi olacağım.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER