© Kimse Duymasın 2020

CHP’li Bakan: "Türkiye’nin uzlaşıya ihtiyacı var"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Sertel, Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat ve CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’da dernek lokallerini ziyaret etti.

Gönülden gönüle bağ kurmaya geldiklerini ifade eden Bakan, “Hepimiz geleneksel olarak birilerine oy veriyoruz. Gelin bu seçimde geçmişteki alışkanlıkları bir kenara bırakalım ve bugün ülkemizin menfaati için bir araya gelelim. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu uzlaşıyı gösteriyor, çaba sarf ediyoruz” dedi. İktidar değişikliğinin şart olduğunu söyleyen Bakan, huzur, barış ve kardeşlik ortamının sağlanması, sağlık, eğitim, ekonomi ve dış politikanın düzene girmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek istedi.

"TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI UZLAŞIYLA ÇÖZEBİLİRİZ"

Türkiye’nin sorunlarının çözülebilmesi ve ilerleyebilmesi için uzlaşıya ihtiyaç olduğunun altını çizen Bakan, “Haziran seçimlerinde halk bir mesaj verdi ve ‘uzlaşın’ dedi. Bir koalisyon çıksın isteyen halk, ülke birlikte yönetilsin istedi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yaptık, tüm partilerle görüşmemizi yaptık. Genel Başkanımızın bu konuda sarfettiği çaba ortadadır. Bu ülke geçmiş yıllarda uzlaşmamanın, konuşmamanın cefasını çok çekti. Ülkemizde ciddi sorunlar var. Bugün Türkiye’nin uzlaşıya ihtiyacı var. Kimsenin birbiriyle görüşmediği bir siyasi ortamda Türkiye ne sorunlarını çözebilir ne ilerleyebilir” ifadelerinde bulundu.

"İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ ŞART"

Gelinen noktada iktidar değişikliğinin zorunlu bir hal aldığını söyleyen Bakan, şu şekilde konuştu: “Bugün geldiğimiz nokta itibariyle ülkemizin geleceği için iktidar değişikliği şart. Gücü elinde bulunduran insan bir süre sonra güç zehirlenmesine uğruyor. Güç öyle tatlı bir şey ki 13 sene sonra artık her şeyi ben yaparım, ben ne dersem o olur zihniyetine dönüşüyor. Bunun değişmesi lazım. Bu noktada Türkiye’de huzur, barış ve kardeşlik ortamının sağlanması, sağlık, eğitim, ekonomi ve dış politikanın düzene girmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek istiyoruz”

"ÜLKEDE REFAH ADİL DAĞILMIYOR"

Ülkedeki refahın toplumda adil dağılmadığını ifade eden Bakan, “Ülkede her şeyi yapabilirsiniz. Otoyol yapabilirsiniz, havaalanı yapabilirsiniz. Ama adam kurban bayramında bir kurban alamıyorsa, torununa bayram harçlığı veremiyorsa, bu ülkede refah adil bir şekilde dağılmıyordur” dedi. Bakan sözlerini, “Biz de düşündük bunu nasıl yapabiliriz dedik ve emekliye dini bayramlarda çift ikramiye verelim dedik. Buna Türkiye’nin ekonomisi kaldırmaz diyenler, bugün memleketin istemediği bir seçime 60 milyar lira harcanmasına sebep oluyor” diye sürdürdü.

"13 YILDA ÜLKENİN YÜZDE 1'İ, YÜZDE 99’UNDAN DAHA ZENGİN OLDU"

Bakan, servetin belli insanların elinde toplandığını vurguladı ve şu şekilde konuştu: “Türkiye’de geçmişte en zengin yüzde 1, Türkiye servetinin yüzde 39’una sahipken, 13 yıllık AKP iktidarından sonra en zengin yüzde 1, Türkiye servetinin yüzde 51’ine sahip oldu. Yani Türkiye’nin bir yüzde 1’i, yüzde 99’undan zengin. Servet sadece belli insanların elinde toplandı, topluma yayılmadı”
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER