© Kimse Duymasın 2020

CHP'li Sertel: Spor siyasetten arındırılacak

AKP iktidarının federasyonları, spor kulüplerini ve hatta sporcuları yandaşlar ve muhalifler olarak ayrıştırdığını belirten CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, “CHP iktidarında siyaset elini spordan tamamen çekecek” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Atila Sertel, Altay Spor Kulübü Başkanı Av. Cihangir Marmara'yı ziyaret etti. Altay Gaziemir Merkez tesislerinde gerçekleşen ziyarette Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Celal Kiter ve Kongre Delegesi eski İl Genel Meclis Üyesi Onur Koçanalı'da hazır bulundu.

STAD TALEBİ

Altay Spor Kulübü Başkanı Cihangir Marmara, sportif faaliyetler açısından İzmir’in en önemli sıkıntılarından birinin stad ve tesis sorunu olduğunu belirterek, yeni Meclis’ten bu anlamda beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Sertel’in İzmir’de yaşayan, İzmir’in ve İzmirli’nin sorunlarını bilen biri olmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Marmara, asırlık çınar Altay Spor Kulübü’nün İzmir’e ve kendilerine yakışan bir stadyuma kavuşması için destek beklediklerini söyledi.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel de, kısa bir süre önce yıkılan Alsancak Stadı’nı hem İzmir'e hem de Altay'a yeniden kazandırmak için büyük gayret sarfedeceklerini belirterek, “CHP iktidarında spor ve sporcular için çok önemli projeler var. İktidar olacağımızdan eminim ve iktidarımızdaki ilk projelerden biri de Alsancak Stadı olacaktır. Hem spor muhabiri olarak hem de taraftar olarak yıllarca maç izlediğimiz, çok sayıda anımızın olduğu Alsancak Stadı’nın en kısa zamanda kente yeniden kazandırılması için mücadele edeceğim” diye konuştu.

“PASSOLİG KALDIRILACAK”

AKP iktidarının federasyonları, spor kulüplerini ve hatta sporcuları yandaşlar ve muhalifler olarak ayrıştırdığını ifade eden Atila Sertel, CHP’nin önemli projelerinden birinin de ‘Passolig’ uygulamasının kaldırılması olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Futbol seyircisini rant kapısı olarak gören, potansiyel suçlu olarak damgalayan e-bilet‘i ve Passolig’i kaldıracağız. Sporda şiddet yasasının bireysel hak ve özgürlükleri hiçe sayan güvenlikçi ve yasakçı anlayışına son vereceğiz. AKP iktidarında birçok alanda olduğu gibi sporda da arkası kesilmeyen siyasi müdahaleler sporu partizanlığın, entrikaların ve şaibelerin odağı haline getirdi. CHP iktidarında siyaset elini spordan tamamen çekecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönetiminde gençlere ağırlık verilecek. CHP iktidarında spor yeniden bir toplumsal diyalog ve etkileşim alanına dönüştürülecek”

Karşılıklı görüşmelerin ardından Altay Spor Kulübü Başkanı Cihangir Marmara, Atila Sertel’e isminin yazılı olduğu 35 numaralı formayı hediye etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER