© Kimse Duymasın 2020

Çocuklarda Oyuna Dayalı Öğrenme

Çocuk gelişiminde oldukça önemli bir yere sahip olan oyuna dayalı öğrenme biçimi, çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda etkililiği büyük oranda kanıtlanmış bir yöntemdir.

Çocuklar, iletişimlerini geliştirmeye başladıkları andan itibaren sosyal hayata, kültüre ve pek çok farklı konuya dair bir öğrenme süreci içerisine dahil olurlar. Bu süreçte sağlıklı bir öğrenme sağlayabilmek için oyun, sıklıkla başvurulan ve olumlu sonuçlar alınabilen bir araçtır. Çocukların sahip olduğu dikkat süresi, yetişkinlere göre oldukça düşüktür. Bu sebeple uzun süren konuşmalar veya tekdüze öğrenme biçimlerinden sıkılırlar. Ancak öğretilmek istenen bilgiler oyun çevresinde kurgulandıklarında uzun süreli odaklanmayı ve çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlar. Bu süreçte çocuk oyun alanı, çocukların başta sosyal ilişkiler olmak üzere pek çok konuda yeni bilgiler edinebileceği ideal ortamlardır.

Oyunu Öğrenmek İçin Kullanmanın Önemi

Pek çok oyun, çocukların farklı konularda farklı yetkinlikler kazanmasına yardımcı olan özellikler içerir. Basit oynanış kurallarına sahip oyunların dahi içerisine eğitici ayrıntılar katabilir ve öğrenme süreci için bu oyunları kullanabilirsiniz. Çocuklar oyun oynarken duydukları heyecandan ötürü söylediğiniz veya oyun içinde yer verdiğiniz bilgilere eğlenceli bir etkinlik olarak bakarlar.

Çocuklar için öğrenme süreci yalnızca sözlü bilgilerden oluşmaz. Vücutları üzerinde kontrol sağlamalarına yarayan ince motor ve kaba motor becerilerini de oyun aracılığı ile öğrenebilirler. Motor becerilerin öğrenilmesine en çok katkıda bulunan etkinliklerden biri güvenli oyun alanları kullanmaktır. Oyun alanlarında bulunan kaydırak, tırmanma veya top havuzu gibi farklı oyun çeşitleri ile hareketli bir gün geçirebilirler. Bu hareketlilik içerisinde el ve ayak kondisyonları artarken motor becerileri de aynı ölçüde gelişir. Öğrenmek için kullanılan oyunlar ile çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi ve gelişmesi sağlanabilir.

Sağlıklı Sosyal İlişkiler Adına Oyunun Rolü ve İşlevi

Çocuklar oyun oynadıkları zamanlarda, oyun arkadaşları ile geliştirdikleri ilişkiler çerçevesinde sosyalleşmeyi öğrenirler. Aile içinde başlayan sosyalleşme süreci, aile dışındaki insanlarla olan karşılaşmalar sonrasında toplumsallaşma sürecini de içine katarak gelişim göstermeye devam eder. Oyun esnasında başka insanlarla birlikte aynı kurallar çevresinde hareket etme bilgisi çocuğa geçer. Bu sayede sosyal ilişki süreçlerinde, insanlar ile kurulan diyalog ve etkinliklerin temeli eğlenceli bir biçimde aktarılabilir.

Birbirinden farklı oyunların yer aldığı güvenli çocuk oyun parkı alanlarında, çocuklar akranları ile iletişime geçerek bu süreçleri yaşama şansına sahip olurlar. Çocukların bir arada olduğu ve aile bireyleri dışındaki insanlarla bir arada vakit geçirme imkanı bulduğu çocuk oyun parkları oldukça önemli alanlardır. Bu alanların kullanımında çocuklar karşılıklı iletişimi öğrenerek kişilik gelişimlerine önemli katkılar sağlarlar. Tüm bu oyun süreçlerinde ebeveynlerin dikkatli ve dinleme odaklı kontrolleri de her zaman olmalıdır. Çocukların oyun etkinlikleri esnasında veya sonrasında yaşadığı sorunlar veya öğrendiği bilgiler üzerine, onu dinleyip anlamaya çalışarak sağlıklı bir yol çizilmelidir.

Dumadum Oyun Parkı

“Farklı görev veya parkurlar içeren güvenli oyun alanları nelerdir?” sorusu zihninizde yanıt arıyorsa Dumadum tam da aradığınız adres. Birbirinden farklı oyun kurguları ile çocukların sıkılmadan keyifle oynayabilecekleri oyun alanlarına sahip olan Dumadum büyük bir çeşitliliğe sahip. Yalnızca çocuklara yönelik tasarlanan bir konsepte sahip olan Dumadum Oyun Parkı, çocukların sık sık karşılaşmadıkları yeni ve eğitici oyun deneyimleri yaşatır.

Çocukların güvenliği ön plana alınarak tasarlanan oyun alanları içerisinde sert veya sivri köşeler bulunmaz, hassas zeminli oyun alanları sizlere sunulur. Çocukların eğlenerek vakit geçirebileceği bir oyun parkı olan Dumadum, çocuğunuzun farklı sosyal ilişkiler geliştirebileceği ve motor becerilerini pek çok açıdan ilerletebileceği bir adrestir. Birbirinden farklı tırmanış, kayma, zıplama, geçit ve engel aşma gibi özelliklere sahip kapalı çocuk oyun alanı seçenekleri, her çocuğun dünyasına hitap eder. Siz de çocuğunuzun eğlenceli ve öğretici bir gün geçirmesi için onu Dumadum Oyun Parkı’na getirebilir ve heyecanlı oyunlar oynamasını sağlayabilirsiniz!

Tanıtım

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER