© Kimse Duymasın 2020

Cumhuriyet’in kadınları İzmir’de söylüyor, dünya dinliyor!

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin 25. Yılında, Belçika Türk Kadınlar Derneği ve İZBB Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek, katılımcı yoğunluğu, içerik ve nitelik itibariyle kadınlarımızla ilgili sanatsal anlamda ülkemizde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığımız “CUMHURİYET’İN KADINLARI İZMİR'DE SÖYLÜYOR! DÜNYA DİNLİYOR” başlıklı özel konser program, 7 Mart 2022 akşamı 20:00 de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor!

İZBB’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yer alacak projemiz, Türk Müziği Yorumcusu/Eğitimci Ümit BULUT Sanat Yönetmenliğinde, Güç Birliği Üyeleri ve İzmirdeki Amatör Yetenekli Kadınların başvuruları sonrasında yapılan yetenek değerlendirmesi ile oluşan koro, profesyonel saz sanatçılarının refakatinde 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme yıldönümünde Örnekköy Anahtar Yerleşkesinde başladığı çalışmalarına, aynı anda  zoom üzerinden Belçika’daki Türk Kadınları Derneği Üyeleriyle de devam etti. 
Proje  kapsamında hem Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin, hem de  yine 25 yıl önce birlikteliği sağlanmış Belçika Türk Kadınlar Derneği’nin kuruluşu aynı anda kutlanırken, İzmir’li ve Belçika’dan gelecek olan Belçika Türk Kadınlar Derneği Üyesi amatör yetenekli kadınlar aynı sahnede buluşacak, ATA'sına sevgisi ve vefâsıyla kadınca şarkılar, türküler seslendirecektir. 
Türk Müziği ve Batı Müziği Enstrümanlarından oluşacak özel bir Orkestra ‘‘CUMHURİYETİN KADINLARI SÖYLÜYOR!’’ Topluluğuna eşlik ederken,
Koro ve Solistler;
 ‘‘Manastır Türküsü, Vardar Ovası, Yanık ÖMER, Mehtaplı bir gece (TANGO)/ Gönlüm Sensiz olmaz! /Kaçsam bırakıp Senden uzak yollara gitsem /Yıllardır bekliyorum birgün dönersin diye/Gül kuruttum/Gül dalında öten bülbülün olsam…/Nazende Sevgili /  Eğilmez başın gibi-EFEM /Nar danesi / Sevdan olmasa…/Tek Başına /Hoşgör Sen!/ Firuze /Dantel Sokağı/ Dinle!(1997 Eurovizyon Şarkı Yarışması 3.sü)/Gece gözlüm, Rüzgar gibi geçti en güzel yıllar (2007 Antın Elma Beste Yarışması 1. Lik ödülü)/Türk Kadını Marşı” gibi gönüllerde yer etmiş Şarkılarla Türkülerin içerisinde yer aldığı 23 şarkıdan oluşacak özel bir Repertuvarı, yer yer Geleneksel ve Modern Dans sunumlarıya birlikte seslendirecek.
Konser Sanatseverlerin ücretsiz katlımlarına açık olup aynı zamanda 5 kameradan oluşacak bir yayın ekibiyle Youtube üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
‘‘CUMHURİYETİN KADINLARI SÖYLÜYOR! DÜNYA DİNLİYOR!’’ konser projesinin, önümüzdeki aylarda Aydın, Antalya, Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Çeşme gibi şehirlerde de sanatseverlerle buluşması planlanmaktadır. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER