© Kimse Duymasın 2020

Döşemelik Kumaş Nedir?

Farklı döşeme kumaşı türleri pamuk, keten, yün, deri, asetat, kenevir, ipek, polyester, polipropilen, akrilik, rayon ve naylon içerir.

Döşeme kumaşı bir iplik türünden veya ipliklerin bir karışımından inşa edilebilir. Doğru döşeme kumaşını seçmek mobilyalarınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Döşeme İçin Ne Tarz Kumaş Kullanılır?

Döşeme söz konusu olduğunda, ne tür bir kumaş aradığınız konusunda biraz kafanız karışmış olabilir. Döşemelik bir kumaş seçmek günümüzde birçok seçenek olduğundan sizi zorlayabilir. Doğal kumaşlar veya sentetikler sağlayabilirsiniz, ancak doğru durum için bir kumaş seçmek mobilyalarınızın daha uzun bir ömürlü olmasını sağlayacaktır. Popüler döşemelik kumaş seçeneklerini inceleyelim!

Döşemelik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Doğal kumaşlar genellikle mobilyalarına en yumuşak, daha az performansa dayalı hissi arayan biri tarafından tercih edilir. Pamuk, ipek, yün, deri ve keten popüler doğal döşeme kumaşlarından bazılarıdır.

Pamuk 

Pamuk en yaygın kullanılan doğal elyaftır ve en ucuzudur. Konfor ve stabilite ile pamuk, mobilyalarınıza yumuşak bir his sağlamak içindir. Pamuk, solmaya karşı dayanıklılık için mükemmeldir, ancak lekelere karşı hassastır. Pamuk, kolayca lekelenebilmesi ve toz ve kir yakalaması nedeniyle günlük kullanım mobilyaları için en iyi seçim değildir.

İpek

İpek muhtemelen döşemelik kumaş için daha pahalı seçeneklerden biridir. Sadece yoğun kullanılmadan resmi bir oturma odasında kullanılmalıdır. Bir şey dökülürse veya mobilyaları kirletiyorsa, ipek profesyonelce temizlenilmelidir.

Yün

Yün teste girdiğinde çok dayanıklı ve sağlamdır. Yağmalama ve lekelemelere karşı çok dayanıklıdır, bu da onu yüksek trafik alanı için mükemmel bir seçim haline getirir. Yünün dezavantajı, ıslandığında, kurtulması zor bir kokuya sahip olmasıdır.

Deri

Muhtemelen döşeme için en dayanıklı kumaş deridir. Deri rahat görünürken yüksek trafik alanları için harika bir seçenektir. Deri, hayvanları veya evcil hayvanları olanlar için de tavsiye edilir. Saçları vakumlamak çok kolaydır ve uzun süre dayanır.    

Keten

Keten, kolayca kırışabilmesi ve lekelenebilmesi nedeniyle sadece yetişkinlere özel odalar için en iyisidir. Harika, çünkü çoğu baskı kumaşı keten üzerindedir ve karmaşık tasarımları daha uygun fiyatlı hale getirir. Keten yıkandığında küçülebilir. Kumaş boyutunun zarar vermemesi veya değişmemesi için profesyonelce temizlenmesi gerekir.

Sentetik Kumaşlar

Sentetik döşemeli kumaşlar, doğal kumaşlara göre daha ucuz üretim maliyetleri ile üstün dayanıklılık ve temiz yetenek için yapılmıştır. Sentetik kumaşlar sentetik elyaf oluşturmak için kimyasallar ve/veya doğal ürünler sentezlenerek yapılır. Bu Sentetik lifler daha sonra günlük hayatımızda kullandığımız kumaşlara dokunuyor. Bazıları polyester, olefin, naylon, akrilik veya rayon olabilir.

Polyester

Genellikle diğer liflerle kullanılan Polyester, kumaşa kırışıklık koruması eklemek için pamukla harika bir karıştırma elyafıdır. Polyester boyaları korur ve dış mekân döşeme ipliği için erken bir seçimdi.

Naylon

Naylon nadiren tek başına kullanılan başka bir liftir. Diğer sentetik veya doğal liflerle birlikte Naylon, kadife veya şönil kumaşlarda uyuklama ve ezme ortadan kaldırmak için mükemmeldir. Naylon yüksek güneş ışığı veya UV durumlarında zarar görebilir.

Hangi kumaş seçeneğiyle giderseniz gidin, lütfen satın yaptığınız şirketleri araştırın. Sorumlu kaynak kullanımı sonuçta mobilyalarınızın uzun ömürlü olmasına yol açacaktır ve bu iyi bir araştırma ile başlar.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER