© Kimse Duymasın 2020

Dünya Türk mutfağını tanıyor, İskender Kebap nefis...

Kuşadası’nda Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı” bünyesinde ilk kez düzenlenen “Ege Şefler Şampiyonası”nın jürisinde yer alan “Dünya Şefler Birliği” Kıtalararası Başkanı Thomas A. Gugler, Türk mutfağının dünya tarafından tanındığını söyledi.

Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas A. Gugler, Türk mutfağından övgüyle söz ederek Osmanlı mutfağında, 500 yıl önce yapılan yemeklerin, Türk mutfağı aracılığıyla halen aynı tazelikle dünyanın beğenisine sunulduğunu kaydetti.
Gugler, "Yemekler orijinalliğini korumuş. Bu, Türk aşçıların başarısı ve ben kesinlikle herkese Türk mutfağını öneriyorum" dedi. Türk mutfağının dünyada popüler olması gerektiğine dikkat çeken Gugler, Ege mutfağının da birçok lezzeti barındırdığını ve ilgi gördüğünü söyledi.
Türk ve Alman mutfağının harmanlanmasıyla ortaya sıra dışı tatların çıktığını belirten Gugler, "Düzenlenen bu fuarda ortaya konan yemekler, Türk aşçıların ne kadar eğitimli olduğunu da gösteriyor. Harika Ege mutfağının en güzel örneklerini de başarıyla hazırlıyorlar" dedi. Kendisinin en çok İskender kebabı sevdiğini söyleyen Gugler, "Kaliteli et ve kaliteli yoğurttan yapılan İskender kebabına doyamıyorum" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER