© Kimse Duymasın 2020

Ege BESYO, fakülte oldu...

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rana Varol, Bakanlar Kurulu kararı ile Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ’nun “Spor Bilimleri Fakültesi”ne dönüştüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Fakülte kararı öğrenciler ve tüm üniversitede sevinçle karşılandı.

Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun adı “Spor Bilimleri Fakültesi” ,  Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin adı “Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fakülte olmanın avantajını kullanarak öğrencilerin daha geniş imkanlara sahip olacağını belirten öğretim üyeleri, bilimin sporda da hissedileceğini ifade etti. Ege Üniversitesi’nin hemen her alanda çok güçlü bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Varol, “Biz Egeliyiz. Egeli olmak her zaman ayrıcalıktır. Gelişen eğitim dünyasında yerimizi almamız için Ege Üniversitesi olarak her alanda başarı sağlamalıyız. Gönül isterdi ki beden eğitimi ve spor alanında ilk yüksekokul olduğumuz gibi ilk fakülte de biz olalım. Kısmet bugüneymiş. İşin ilginç tarafı Ege, Marmara, Gazi gibi köklü üniversiteler Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları  daha geç fakülteleşti’’ dedi.
BESYO çatısı altında sağlam bir akademik kadro ile çalıştıklarını ve yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesi için ilk başvuruda kabul aldıklarını belirten Prof. Dr. Varol, “Yükseköğretim Genel Kurulu’na ilk başvurumuzda kabul aldık. Bunda yüksekokulumuzun kaliteli laboratuvar ve spor tesislerine sahip olmasının etkisi büyük. Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a da ayrıca teşekkür ederim. Kendisine fakülte olmak isteğimizi ilettiğimizde, çok memnun oldu ve bu isteğimizi destekledi. Bu sene öğrenim görmeye başlayan öğrencilerimiz ‘fakülte’ mezunu olacaklar. Bu, onların kariyeri açısından önem taşıyor. Dolayısıyla BESYO, fakülteye dönüştüğü için çok mutluyum” diye konuştu.
Yüksekokulun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesinin hem Ege Üniversitesi’ne hem de bu alanda öğrenim gören öğrencilere büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Varol, “Yüksekokulumuzun alınan bu kararla Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesi, kurumun Üniversite Yönetim Kurulu’nda Dekan tarafından temsil edilmesini sağlayacak. Bu, temsiliyet açısından çok değerli bir durum. Bunun yanı sıra fakültelere ayrılan bütçeden pay alınması ile bilimsel araştırma projelerine daha yüksek bir bütçe ayrılacağı ve daha zengin bir ekipmana sahip olunacağı için öğrenciler açısından da kıymetli bir değişiklik oldu’’ dedi. (ege)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER