© Kimse Duymasın 2020

EGE BÖLGESİNDEKİ DOĞAL YAŞAM BELGESEL FİLM OLDU

İzmir ve çevresi başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki doğal yaşam ve tehlike altındaki türler, belgesel filme konu oldu.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Sanat ve Tasarım FakÜltesi Film Tasarım BölÜmÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. YÜksel Batur'un imza attığı "Ege'nin Yaban Hayatı" isimli film, bölgenin hayvan biyoçeşitliliğini Özler önÜne sererkn tehlike altındaki tÜrlerin korunmasını da hedefliyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki vahşi hayvanların bakıcılarıyla kurduğu dostlukları konu alan "Sıkı ve Yaban Dostluklar" isimli belgesel filmin ardından ikinci çalışmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Batur, şehrin hemen dışında ve bazen de içinde bulunan yaban hayata ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçladığı filmine, yılan ve kertenkele gibi sÜrÜngenlerden domuzlara kadar birçok hayvanı konusu etti.

Çekimleri Gediz Deltası, Yamanlar Dağı, İzmir Kuş Cenneti, Bafa GölÜ, Datça, Dalaman, Denizli gibi Ege Bölgesi'nin birçok yerinde yapılan belgesel film hakkında bilgi veren Batur, "Kent alanları genişlerken kÜçÜcÜk bölgelerine sıkışıp kalan hayvanların, ekolojik dengemizde bÜyÜk önemi var ancak biz yerleşim alanlarını genişlettikçe bu hayvanlar daha kÜçÜk alanlara çekiliyor ya da yaşamını kaybediyor. Birçok yaban hayvanıyla iç içe yaşamamıza karşın yeterince tanımıyoruz ve çoğu zaman onları öldÜrerek yok etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla zararsız olan bu hayvanlar birer birer yok olurken ekolojik dengeyi de bozuyoruz. Çok yakında TRT Belgesel kanalında izleyiciyle buluşacak." dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER