© Kimse Duymasın 2020

El ilanı tasarım ve baskı süreçleri

El ilanı halka açık alanlarda dağıtılma amacıyla bir şeyden haberdar etmek ürün ve hizmetlere dair bilgi vermek maksadı taşıyan reklam argümanları arasında yer alır.

El ilanı halka açık alanlarda dağıtılma amacıyla bir şeyden haberdar etmek ürün ve hizmetlere dair bilgi vermek maksadı taşıyan reklam argümanları arasında yer alır. El ilanlarının broşürlerden en önemli farkı, daha kısa daha basit ve daha anlaşılır bir biçimde dizayn edilmesidir. Diğer katalog başta olmak üzere eğer dokümanlarına göre elbette broşürleri ve kısa olarak dizayn edildikleri bilinmektedir. Fakat broşürler bazen birkaç sayfadan oluşabilmektedir.

El ilanları ise tek sayfadan oluşan gereksiz ayrıntılara yer verilmeyen sadece hedeflenen bilgiyi tüketicilere ulaştırmak maksadı taşıyan reklam unsurları arasında bulunur. El ilanlarının içeriği günceldir ve sadece tanıtım maksadıyla değil aynı zamanda haberleşmek hedef kitleye iş ilanları başta olmak üzere etkinlik ve faaliyetlere dair bilgi vermek amacıyla da basılır.

El ilanı hazırlanırken nelere dikkat etmek gerekir?

El ilanı baskı ve tasarım süreçleri son derece ve titizlik gerektiren ve önemli bir dizayn mekanizmasını içerisinde barındıran bir süreçtir. El ilanında kampanyaların ve hizmetlerin direkt bir biçimde hedef kitleye ulaşmasını sağlayacak kısa ve öz cümleler kelimeler ve resimler bulunmalıdır. Öte yandan bir el ilanı içerisinde adres telefon hatta e-posta adresine de ulaşmak mümkün olmalıdır.

 Bireyler el ilanları tasarımına gerçekleştirirken öncelikle hedef kitleye verilecek olan mesajı ve bu mesaj doğrultusunda kuruluşun hedeflemiş olduğu beklentileri doğru bir biçimde belirlemek gerekir. Yani el ilanı oluşturmak isteyen bir kuruluş öncelikle "Hedef kitleye ne vermek istiyorum? Hedef kitlenin neyi bilmesini istiyorum? Bu el ilanı ile neyi hedefliyorum." sorularına cevap vermeleri gerekir. Dolayısıyla el ilanlarının hedef kitleleri olan mesajı belirli ve net bir biçimde yansıtması şarttır.

El ilanları hazırlarken görsellere de dikkat etmek gerekir

El ilanı hazırlarken bu anlamda kuruluşların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise görsel seçimidir. El ilanında yer alacak görseller boyutları bakımından da doğru seçilmelidir. Bir el ilanında küçük küçük ve birden çok şekilde görsellerin kullanılması bu ilanı gösterilecek ilginin azalmasına neden olur. Hedef kitlenin bir anda bakmak suretiyle anlayabileceği fikir beyan edebileceği belirgin görseller seçilmelidir.

Öte yandan el ilanlarında kullanılacak olan görsellerin pozitif görseller olmasına özen gösterilir. Örneğin restoranlara dair bir el ilan oluşturulduğunda yemek fotoğrafları ürün ve hizmetlerin görselleri iştah açıcı canlı ve temiz görsellerden oluşmalıdır. Aynı şey diğer, iş ilanı faaliyet etkinlik ve daha birçok amaç için tasarlanmış olan el ilanlarının bütününde de geçerlidir. El ilanlarında görsel sayısının da az olması birkaç görselle büyük boyutlarda temel olarak verilmesi gereken mesajın verilmesi gerekir.

El ilanlarının kullanıldığı sektörler nelerdir?

El ilanlarının kullanıldığı belli bir sektör bulunmamaktadır çünkü reklam sektörü ile doğrudan ilgili olan bu argüman her alanda kullanılabilme özelliğine sahiptir. El ilanı baskı çeşitleri sağlık sektöründen gıda sektörüne kadar kozmetik sektöründen teknolojiye eğitim faktörlerinden iş ilanlarını hatta siyasi kuruluşlara kadar birçok alan için basılıp dağıtılabilir. Fakat el ilanları genel anlamda belirli bir bölgede faaliyet yürüten okullardan restoranlardan hastanelerden tüm işletmelerden o bölgede yaşayan bireylerin haberdar olması için yakın çevrede dağıtılan arabaların üzerine ya da posta kutularına konulan ilanlardır.

Günümüzün rekabet koşullarında özellikle bilinirliğini arttırmak noktasında el ilanlarının son derece önemli bir yeri bulunmaktadır. El ilanlarını nasıl basım amacı haber vermektir. Kampanyalar ürün ve hizmet tanıtımları pazarlardaki içerikler el ilanlarının temel olarak içerisinde yer alabilecek ve hedef kitleye ulaştırılabilirecek haberler arasında bulunur.

www.brosur.com en kaliteli el ilanı basamağını gerçekleştirir

Ticari hayatına Show Reklam olarak başlayıp ardından Bileşen Reklam ve Matbaa adı altında devam eden www.brosur.com.tr ülkemizin en kaliteli el ilanı basamağını gerçekleştiren kuruluşları arasında yer alır. Son derece ekonomik bir şekilde hizmet veren firma el ilanı fiyatları konusunda da müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılar. www.brosur.com.tr zaten son derece ekonomik bir reklam argümanı olan el ilanlarının uygun fiyatlarla müşterilerinin amacına hizmet etmek maksadıyla basılmasını sağlar. Bünyesinde son derece profesyonel bir kadroyu istihdam eden kuruluş en doğru ve en yararlı el ilanlarının oluşması için var gücüyle çaba sarf eder.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER