© Kimse Duymasın 2020

Göç Yönetiminde Yerel İdarelerin Güçlendirilmesi Projesi

İzmir Valiliği tarafından hazırlanan, 12 ay süreli proje kapsamında İtalya’nın Molise Bölgesinde bulunan Ripalimosani şehri ile eşleşme sağlandı.

Bu konudaki basın bülteni şöyle:
"Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II –Instrumentfor Pre Accession) altında desteklenen, sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan “Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
İzmir Valiliği tarafından hazırlanan, 12 ay süreli proje kapsamında İtalya’nın Molise Bölgesinde bulunan Ripalimosani şehri ile eşleşme sağlandı. Proje ortakları; Ripalimosani Belediyesi, A.RE.S. Scarl. ve Türkiye’den Dünya Doktorları Derneği’dir.
Projenin genel amacı: Şehir eşleştirmesi aracılığı ile yerel idarelerin göç yönetimi konusunda güçlendirilmesi ve iyi uygulamaların transferi ile ilişkilerin geliştirilmesidir.
Özel amaçlarımız ise; Eğitim ve kurulacak platform aracılığı ile kazanılacak network sayesinde yerel idarelerin göç yönetimi politikaları uygulama kapasitelerinin geliştirilmesi, AB entegrasyon sürecinde rollerinin pekiştirilmesi ve iyi uygulamaların transferi yolu ile yerel idareler arasında uluslararası işbirliklerinin kurulmasıdır.
Projemizin hedef grubunu göçmen yoğunluğunun fazla olduğu beş ilçe Kaymakamlığı ile Ripalimosani Belediyesi, ARES ve Dünya Doktorları Derneği oluşturmaktadır. Projenin etkilerinden İzmir ve Molise Bölgesi’nde bulunan tüm yerel idareler, üniversiteler, STK’lar, halk, göçmenler faydalanacaktır.
Projenin basın ve açılış toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz’un açılış konuşmasıyla başladı. Toplantı, İtalya Ripalimosani Belediye Başkanı Michele Di Bartolomeo, İzmir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Genel Koordinatörü Özlem Gül, Ripalimosani Belediyesi Danışmanı Annamaria Trivosonno, A.RE.Sscarl Başkanı Paola Pietrangelo, A.RE.S scarl Yöneticisi Maria Raffaella Di Cesare, A.RE.S scarl AB Proje Uzmanı Roberto D’Amico, Dünya Doktorları Derneği İzmir Saha Koordinatörü Aslı Soysal, Dünya Doktorları Derneği Proje Yöneticisi Pınar Erdil’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
Projenin tüm aşamalarında katkı sunan proje ortaklarımıza ve bizleri her daim destekleriyle yüreklendiren başta İzmir İl Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İl Yazı İşleri Müdürü Özlem Akyer Gökçe ve tüm proje ekibi sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.


Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı II (IPA II -Instrument for Pre Accession) altında Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Projesi uygulanmaktadır.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Projenin Sözleşme Makamı Merkezî Finans ve İhale Birimi (MFİB)’dir.

Göç Yönetiminde Yerel İdarelerin Güçlendirilmesi Projesi, program kapsamında İzmir Valiliği tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 143.759,65 Avro olup, bu tutarın 14.375,96 Avro’luk kısmı İştirakçimiz olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi’nin eş finansman katkısıdır.
Valiliğimiz tarafından hazırlanan, 12 ay süreli projemiz kapsamında İtalya’nın Molise Bölgesinde bulunan Ripalimosani Şehri ile eşleşme sağlanmıştır. Projemizin ortakları; Ripalimosani Belediyesi, A.RE.S. Scarl. ve Türkiye’den Dünya Doktorları Derneği’dir.
Projemizin Genel Amacı: Şehir eşleştirmesi aracılığı ile yerel idarelerin göç yönetimi konusunda güçlendirilmesi ve iyi uygulamaların transferi ile ilişkilerin geliştirilmesidir.
Özel amaçlarımız ise; Eğitim ve kurulacak platform aracılığı ile kazanılacak network sayesinde yerel idarelerin göç yönetimi politikaları uygulama kapasitelerinin geliştirilmesi, AB entegrasyon sürecinde rollerinin pekiştirilmesi ve iyi uygulamaların transferi yolu ile yerel idareler arasında uluslararası işbirliklerinin kurulmasıdır.
Projemizin hedef grubunu başta Valiliğimiz, Konak, Karabağlar, Bornova, Buca ve Bayraklı Kaymakamlıkları ile Ripalimosani Belediyesi, ARES ve Dünya Doktorları Derneği oluşturmaktadır. Projenin etkilerinden İzmir ve Molise Bölgesi’nde bulunan tüm yerel idareler, üniversiteler, STK’lar, halk, göçmenler faydalanacaktır.
Proje genel ve özel hedeflerine ulaşmak üzere aşağıdaki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır:
• Proje Yönetimi, Koordinasyon ve İdare
• İtalya Çalışma Ziyareti (2 gün kurumsal ziyaret, 2 gün eğitim)
• İzmir ve Molise Bölgesi’nde Göçmenlere Yönelik İhtiyaç Analizi Çalışması
• Göç Yönetimi Politika Belgesi geliştirme
• Yaygınlaştırma ve değerlendirme faaliyetleri:
 “Yerel İdareler ve Göç Yönetimi Politikaları Sempozyumu ve Göç Yönetimi  Çalıştayı”
“Kapanış Konferansı”
• Proje değerlendirme ve kalite değerlendirme çalışması

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER