© Kimse Duymasın 2020

GÖZTEPE'NİN YENİ PATRONU HEDEF VE PROJELERİNİ ANLATTI...

Göz-Göz'ün yeni Başkanı Mehmet Sepil, hedeflerini ve projelerini açıkladı...

"Göztepe'ye 15 bin kişilik stat yetmez. Göztepe Stadı'nın trafik açısından da yeri uygun değil. Bu kapasitede bir stadla Göztepe'yi ne uluslararası alanda ciddiye alırlar ne de insanlar bize inanır" diyen ve "Altyapıdan gelen oyuncuları 2. Lig'de bile kullanamıyorsak sorun var demektir. Transfer benim işim değil. Profesyonel bir yapı kurar ve bunu denetleriz" açıklaması yapan yeni patronla konuştuk...

Göztepe'yi 7 yıldır yöneten Altınbaş Holding'ten 7. 5 milyon dolar
karşılığında devralan Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, hedeflerini ve projelerini içtenlikle anlattı.
Sarı-kırmızılı taraftarların merakla beklediği konulara açıklık getiren Sepil, GÜrsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu alana yapılacak 15 bin kişilik stadla ilgili kesin tavrını da ortaya koydu. Sepil, "Yeni stat projesini inceliyoruz. Bence 15 bin kişilik bir
stad Göztepe'ye yetmez. Bunun için her tÜrlÜ merciiyle konuşacağız.
Stadın yeri de trafik açısından bana doğru gelmiyor. Değişik yerler dÜşÜnÜlebilir. Örneğin Urla olabilir. Stadı olmayan bir Göztepe'yi ne uluslararası alanda ciddiye alırlar ne de insanlar bize inanır. Stat projesinin nasıl gelişeceğinin cevabını çok kısa zamanda bulmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Göztepe kulÜbÜnÜn iki yanındaki apartmanda bÜyÜdÜğÜnÜ belirten Sepil, "Gençliğimde Göztepe adına yelken yarışlarına katıldım. Hizmet etme şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Ben bir hayali gerçekleştirmiş oldum. Bundan 7-8 yıl önce Altınbaş ailesi kulÜbÜ aldığında biri sahip çıktı diye çok sevinmiştim. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Borç içindeki bir Göztepe'yi o zor döneminden çıkarıp bugÜnlere getirdiler. Göztepe artık TÜrkiye liglerindeki borçsuz birkaç
kulÜpten biri konumuna yÜkseldi. Antrenman tesisleri yakında açılacak dÜzeyde. Ama sportif başarı gelmeyince insanda bir yorgunluk oluyor. Göztepe'ye gönÜl veren herkes adına kendilerine teşekkÜr ediyorum" dedi.
KALICI GELİR SAĞLANACAK
Göz-Göz'e kalıcı gelir getirecek projeler bulmak, sponsorlar getirmek zorunda olduklarını dile getiren Başkan şöyle devam etti:
 "İyi yönetildiği an ben Göztepe'nin önÜnÜn çok açık olacağına inanıyorum.
Eğer herkesi başarıya inandırırsak, uluslararası bir kulÜp yapmayı başarırsak gelir yaratmak da zor değil. Göztepe kadar seyircisi olan bir kulÜbe gelir yaratmak, herkesi inandırmakla ilgili bir şey. Göztepe başarıya aç. Bu eksiği gidermek için geldik. Ben sadece Göztepe Futbol KulÜbÜ'nÜ devralmadım. Yalnız futboluyla değil tÜm branşlarıyla Göztepe'yi harekete geçireceğiz. ÖnÜmÜzdeki 5 yıl içinde Göztepe'yi
uluslararası arenada bilinen bir takım yapmak istiyoruz. Çok profesyonel ve kurumsal bir yapı oluşturacağız. Altyapısıyla, yetiştirdiği sporcularla hatırlanan bir Göztepe yaratacağız."
TRANSFER BENİM İŞİM DEĞİL
Altyapının önemine değinen Sepil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Altyapıdan gelen futbolcuları 2. Lig'de bile kullanamayan bir Göztepe, kullanamayan bir antrenör bence doğru iş yapmıyor demektir. Neticede 2. Lig'desiniz. Bu kötÜ bir durum, çÜnkÜ daha 2 lig çıkmanız gerekiyor. Ama 2.Lig, altyapıyı daha kolay kullanabilmek anlamına da gelmeli. Yetiştirici misyonunu kullanmak, harekete geçirmek gerek. Bizim seçeceğimiz antrenör için ilk koşul bu. Altyapıyı kullanmayı isteyen, bunu geçmişte uygulayan kişiler bizim için değerli. Altyapı şart. Öncelikle ekibimizle birlikte bu kulÜbÜ nasıl kurumsal ve profesyonel olarak yÜrÜteceğimize karar vereceğiz. Bu kulÜbÜ kesinlikle profesyoneller yönetecek. Sonrasında bizim işimiz bu yapıyı denetlemektir. Transfer konusuna ben asla girmem. AntrenörÜn kim olacağına karar vereceğiz. Profesyonel arkadaşlarımız ve antrenörÜmÜz bu işi yÜrÜtecektir. Ben bu işten anlamam zaten."
Başkan Mehmet Sepil, teknik adam konusunda ilk olarak Suat Kaya ile görÜşeceklerini söyledi. Suat Kaya'nın son 10 maçta bÜyÜk başarı yakaladığını belirten Sepil, "Kendisiyle konuşacağız. Bu kulÜbÜ yÜrÜtecek olan arkadaşlarla oturup kararımızı vereceğiz. Yetiştirici misyona uygun, altyapıya önem veren isimler bizim için değerli" yorumunu yaptı.
Mehmet Sepil, Göztepe için İngiliz kulÜbÜ Tottenham'ın model olabileceğini ifade etti. Londra kulÜbÜnÜ yakından takip ettiğini belirten Sepil, "Doğru adımlar atıyorlar ve çok iyi bir yapılanmaya sahipler. Bizim için iyi bir rol model olabilir. Göztepe'de her yıl 15-20 oyuncu gönderiliyorsa yanlış yapılıyor demektir" dedi.

Mehmet Sepil kimdir?

Keziy Irak'ta petrol işi yapan Genel Energy'nin İcra Kurulu Başkanı olan Mehmet Sepil, İzmirli ve koyu bir Göztepe taraftarı. 61 yaşında ve 2 çocuk babası olan Sepil, ODTÜ İnşaat MÜhendisliği BölÜmÜ mezunu. Sepil, 2011'de Forbes'in milyarderler listesinde 1140. sırada yer almıştı.
Röportaj: HASAN ERCAZİP

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER