© Kimse Duymasın 2020

Hasan Tahsin Göğsümüze Taktığımız nişandır…

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2021 Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ödül töreni ve beraberinde düzenlenen Meslekte 50. Yılını tamamlayanlara verilen "Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödüller” ile İzmir Basını çok özel bir gün yaşadı.

Bu önemli günde  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekilleri; Bedri Serter, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkan Vekili Dilaver Kişli, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve önceki dönem İGC Başkanı Misket Dikmen’e, berat alan kıymetli meslek büyükleri, ödül alan gazeteciler katıldı
Günü gazeteci-fotoğraf sanatçısı ve İGC Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz şöyle aktardı:
"55. Geleneksel Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Yarışması'nda 8 kategoride toplam 9 eser ödüle layık görüldü. Gazetecilik Teşvik Yarışması'nda ise 7 kategoride 8 eser ödül aldı.  Tüm meslektaşlarıma  ödülleri verilirken onlarla olmaktan yanlarında durmaktan aldığım keyfi anlatamam. 
Hele kaybettiğimiz meslektaşlarımızın anısına aileler tarafından gençlere verilen ödüller duygulandırdı. 
Meslekte 50. Yılını dolduran İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi kıdemli gazetecilere de ‘Hasan Tahsin Basın Hizmet Beratı’takdir edilirken gurur dolu anlar yaşandı. 
Konuşmamda vurguladığım gibi,“Hasan Tahsin, yalnızca fikirleriyle, yazdıklarıyla değil, imza attığı bildirilerle, katıldığı toplantı ve eylemlerle o kara günlerde gerçek bir aydın olduğunu, halkın yanında yer aldığını gösterdi. Ürken, korkan, susan değil, inadına ve sonuna kadar özgürlük diye haykırabilen bir gazeteciydi. Hasan Tahsin, döneminin gerçeklerini açığa çıkarıp karanlıkla mücadele için ilk kurşunu korkusuzca atarak, ulusal kurtuluş savaşının ve direnişin simgelerinden biri oldu. İzmir bu mirası, boynunu hiç eğmeden, hamasi nutuklara boğulmadan dimdik duruşuyla taşıyacaktır. Hasan Tahsin ‘in bağımsızlık mücadelesi göğsümüze taktığımız bir nişandır.” 
Ve 103 yıl sonra geldiğimiz noktadan örnek verdik: Basın Kanunu ile pek çok kanunda değişiklik yapan yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde. Öyle bir 29. Maddeden söz ediliyor ki gerçekten düşündürücü. 29’uncu madde ile ‘Halkı yanıltıcıyı bilgiyi alenen yaymak’ gibi bir yeni suç tanımı oluşacak. O yüzden diyoruz ki, haberin sorumluluğu da bedeli de bizler de biz gazetecilerdedir. Eğer dezenformasyonla ilgili kaygınız varsa meslek örgütleri buradadır. Halk adına doğruları söylemekten zerre taviz vermeyeceğiz.” 
Bu güzel günde elbette eksik bıraktıklarımız olmuştur ama fazlasıyla telafi edeceğiz. Ve İzmir Basınını küçümseyenlere asla geçit vermeyeceğiz"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER