© Kimse Duymasın 2020

İGC gazetecileri şiddete karşı "Nar elçisi" olmaya çağırıyor

Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi medyada şiddet dilini dönüştürmek amacıyla gazetecilere yönelik eğitimlerine başlıyor.

 İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, İzmirli tüm gazetecileri 26 Ocak 2024 tarihinde düzenlenecek eğitimlere davet ederek, şiddete karşı Nar gibi bir olma çağrısında bulundu 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti şiddete karşı farkındalık ve eğitim çalışmalarını İzmir’den başlatıyor. Medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete ve çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen ‘Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında gazeteciler 5 ilde yüz yüze eğitimler alacak.  
İzmir Gazeteciler Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, gazeteci eğitimlerinin nefret söylemlerinden uzak ve kadın ve çocuk haklarının gözetilerek üretilmesi için düzenlendiğini söyleyerek, 5 ilde sürdürülecek eğitimlerin medyada tarafsız ve yalın bir dilin yerleşmesine katkıda bulunacağını kaydetti.  
Gappi, eğitimler hakkında şu bilgileri verdi: “Gazetecilerin şiddete karşı haber yazma/görüntüleme tekniklerini ve çocuk istismarı haberlerinin çocuk haklarının gözetilerek anlatılacağı eğitim programımız 26 Ocak 2024 tarihinde İzmir’de başlıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve nefret söylemleri konusunda uzman iki değerli akademisyen ve gazeteci; Prof.Dr.Sevda Alankuş ve Dr.Devrim İnce tarafından verilecek eğitimlere  tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. Şiddete karşı ‘Nar’ gibi bir olursak toplumsal değişim yaratabiliriz.” 
Nar Projesi İzmir gazeteci eğitimleri 26 Ocak, Cuma günü saat 17.30’da Uluslararası Basın Merkezi Havagazı yerleşkesinde yapılacak.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER