© Kimse Duymasın 2020

İsmail Sivri anıldı...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren gazeteci ve yazar İsmail Sivri için, ölümünün 14. yıl dönümünde heykeli başında tören düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İGC Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 14’cü yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki heykeli başında düzenlenen törene,CHP İZMİR Milletvekili Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Pala, Sadık Uçar, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Altay'ın eski başkanlarından Kemal Zorlu, Okan Yüksel, yeğeni Prof. Dr. Serap Alper, torunu Kerem Gökmen ile çok sayıda gazeteci dostu katıldı.
Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz, Sivri ve yaşamını yitiren tüm gazetecilerler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Sancar Maruflu tarafından yapılan törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin kendisi için çok özel ve değerli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dikmen, “2 Ağustos bizim ajandamızda, İsmail Sivri günü olarak not edilmiştir. İsmail Sivri’nin benim kişisel tarihim için de son derece önemli bir yeri var. Çok özel bir dönemimde, benimle paylaştığı o babacan tavrı hayatımın hiçbir anında unutmayacağım. Bunca yıldır her 2 Ağustos’ta buradayız. Bazen yıl içerisinde hiç görüşmediğimiz halde burada görüşeceğimizi bildiğimiz dostlarımız var. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, hiç aksatmadan burada olurlar. Bu kadar seveniyle, böylesine güzel ve daimi anılacak olması herhalde bir insanın geride bırakacağı en güzel şeylerden biri olsa gerek. Cemiyetimiz’in onun adına düzenlediği öykü yarışmamızda, çocuklar onun için yazmaya devam ediyor” dedi.
İsmail Sivri’nin çok yönlü bir insan olduğunu belirten Sancar Maruflu, İzmir’in büyük değeri olan Sivri’nin çalışkanlığı ve başarılarıyla Türkiye’ye, Türk basınına, İzmir’e ve İzmirliler’e hizmet ettiğini söyledi.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, “İsmail ağabey, iyi ki bugün ki medyayı yaşamıyor. İyi ki medyanın bir neferi olarak çalışmıyor. Türk medyası bugün gelmesi gereken noktada değil. 10 bini aşkın işsiz var. Büyük bir acı içerisindeyiz. İsmail ağabey görseydi çok üzülecekti.”
Erdal İzgi de, İsmail Sivri’nin güldürücü, şaşırtıcı ve yol gösterici biri olduğunu ifade etti. İzgi, “İsmail Sivri’nin içerisinde değişik bir Nasreddin Hoca vardı. Kendisini saygıyla anıyorum” dedi.
Sivri’yi kendisine örnek aldığını söyleyen yeğeni Prof. Dr. Serap Alper ise, şöyle konuştu: “Kalbi sevgi ile dolu bir insandı ve herkese açıktı. 38 yıldır severek yaptığım mesleğimi seçmemde rol oynamış ve daima yanımda olarak akademik hayatta ilerlememe hep destek olmuştur. Benim rol modelim dayım ve anneannemdi. Dayımı çok özlüyorum.”
Gazeteci – Şair Okan Yüksel de İsmail Sivri’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin onur anıtı olarak yıllar boyu yaşayacağını belirterek, “Sadece gazeteciliği değil sevmeyi de öğretti. Onun sevgisi İzmir’den Türkiye’ye taşındı, TGF başkanlığı da yaptı. Sivri, öncümüz ve önderimizdir” dedi. Sivri’nin yakın arkadaşları Şevki Figen Sivri’nin kendisi için önemli bir kişi olduğunu söyleyerek, saygı ile andığını ifade etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER