© Kimse Duymasın 2020

İYİLEŞEN DOĞAN İLE MARTILAR DOĞAYLA BULUŞTU

1 doğan ile 3 martı, iyileştirildikten sonra yeniden doğaya salındı.

İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına yaralı olarak getirilen 1 doğan ile 3 martı, uzman personel tarafından iyileştirildikten sonra yeniden doğaya salındı. Son bir yılda tedavisi yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakılan yaban hayvanı sayısı 117e ulaştı.

Yaralı, hasta ve tedaviye muhtaç halde İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına getirilen yaban hayvanları, burada veterinerler ve uzman personel tarafından gösterilen yakın ilgi ve bilimsel tedavi yöntemleriyle kısa sÜrede sağlığına kavuşturuluyor. Son olarak tedavileri tamamlanan 1 doğan ile 3 martı, İzmir Kuş Cennetinden doğaya yeniden kanat çırptı.

Doğal Yaşam Parkının hizmet sınırının yaban  hayvanlarını da kapsamaya başladığını belirten Park MÜdÜrÜ Şahin Afşin, “Vatandaşlar ile Orman Su İşleri MÜdÜrlÜğÜ yetkililerinin getirilen yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanları için tÜm personelimiz seferber oluyor.  Doğada kalsa ölecek olan hayvanlar burada yeniden sağlıklarına kavuşturulup ait oldukları doğal yaşama salınıyor. 2012-2013 yılları arasında tedavisi yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakılan yaban hayvanı sayısı 117e ulaştı” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER