© Kimse Duymasın 2020

İzmir Çin Konsolosluğu’ndan tanıtım atağı

İzmir Çin Konsolosluğu, Hilton Otel’de düzenlediği etkinlik ve akşam yemeğinde Çin kültürünü tanıttı. Seçkin bir davetli grubuna Çin’in ödüllü aşçısının yaptığı yemekler sunuldu; Çin mantısı ve Çin çayı özel gösterilerle yapıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki ikinci başkonsolosluğu, İstanbul’dan sonra ekonomik ve ticari ilişkilerde büyük önem verdiği İzmir’de geçtiğimiz yıl açıldı. Konsolosluk, ticari ilişkilerin yanı sıra iki ülkenin kültürlerinin kaynaşması için de çeşitli etkinliklere imza atıyor. Kurucu başkonsolos olan Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao ve Başkonsolos Vekili Yin Qi’nin davetiyle Hilton Otel Cloud Restourant’ta Çin yemeklerinin tanıtıldığı özel bir gece düzenlendi. Geceye İzmir’in tanınmış işadamları ve eşlerinin yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, Hilton İzmir Genel Müdürü Olivier Vetter ve eşi ile konsolosluk çalışanları da katıldı.

ÇİN VE TÜRK KÜLTÜREL DEĞİŞİMİ İÇİN ÖZEL BİR DENEYİM

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao, geceye katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında, “Çin yiyecek gecesine katıldığınız için çok mutluyum. Çin kültürünü sizlere tanıtmayı çok istiyoruz. Çin’de bir özlü söz vardır, ‘binlerce yıllık tarihimizde yiyecek bir kültür oldu’ diye. İzmir’deki arkadaşlarımıza bu özel gece ile Çin’i daha iyi tanıtmak istedik. Umarım bu gece Çin ve Türk kültürel değişimi için güzel bir deneyim olacaktır” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Konsolosluğu’nun da aşçısı olan ödüllü yemek şefi Xu Shu Dong, Çin mantısı dumpling yapımının sunumunu yaptı. Çin’de imparatorlara hazırlanan çayın yapımı ve sunumu da geceyi renklendiren özel bir gösteri oldu. Davetlilerin ilgiyle izlediği gösterilerin ardından ünlü Çin aşçısı Dong’un menüsünü hazırladığı yemeğe geçildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER