© Kimse Duymasın 2020

Kalıcı Oje Nasıl Çıkar

Kişisel bakımın en önemli parçaları arasında yer alan tırnaklar, temiz ve şık göründüğünde stilinizi kolaylıkla bir üst basamağa taşır.

El ve tırnak bakımına özen gösteren kullanıcılar için kalıcı oje uygulaması vazgeçilmezler arasında yer alır. Popülerliği her geçen gün artış gösteren kalıcı ojeler, adından da anlaşılacağı üzere uzun süre tırnak üzerinde kalır. Güzellik uzmanları tarafından yapılan kalıcı oje uygulamasının tırnakların uzamasına bağlı olarak bir süre sonra yenilenmesi veya tırnaktan çıkarılması gerekir.

Kalıcı Oje Nedir?

Birçok farklı model seçeneği ile sunulan kalıcı oje çeşitleri, özel jel malzemelerden üretilir. Tırnak üzerine birçok farklı işlem ile uygulanan ojelerin kalıcılığı 2 ile 3 hafta arasında değişiklik gösterir. UV teknolojisi kullanılarak tırnak üzerine sabitlenen ojelerin kalıcılık süresi kullanım şekline göre uzun veya kısa olabilir. Kalıcı oje uygulamasında kullanılan cihazlar, ojeyi tırnak üzerine yapıştırarak kurumasını sağlar. Yapımı oldukça özen ve dikkat isteyen kalıcı ojelerin, alanında uzman güzellik salonlarında uygulanması son derece önemlidir. Ojenin duruşu ve kalıcılığı için birçok özel malzeme ve teknik kullanılır.

Kalıcı Ojeyi Çıkarmak İçin Gereken Malzemeler

Tırnak üzerinde uzun süre sabit şekilde kalan kalıcı oje, tırnağın uzaması ile birlikte bakımsız bir görünüme neden olur. Alttan uzayan tırnağın kalıcı ojeden farklı renkte olması, görüntünün bozulmasını da beraberinde getirir. Kalıcı ojenin tırnaktan çıkarılması için özel malzemelere ihtiyaç duyulur. Kalıcı oje çıkarma malzemeleri şu şekilde sıralanabilir:

Kalıcı oje çıkarma işlemi, tırnak yapısına zarar verme riski bulunduğundan profesyoneller tarafından yapılması tavsiye edilir.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Kalıcı oje uygulaması yaptıran birçok kullanıcı için ‘’Kalıcı oje nasıl çıkar?’’ sorusu merak konusudur. Kalıcı oje çıkarma işleminde işleminde ilk olarak tırnak üzerindeki fazla tabaka ince bir törpü yardımıyla nazikçe törpülenir. İncelen tırnaklar üzerine pamuk ile kalıcı oje çıkarma solüsyonu uygulanır ve tırnaklar alüminyum folyoya sarılı şekilde belirli bir süre boyunca bekletilir. Ojeye etki eden solüsyon işlemin daha kısa sürede ve kolay şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Tüm tırnaklara aynı anda uygulanan bu işlem tırnağa zarar vermeden kalıcı ojenin çıkarılması konusunda oldukça etkilidir. Alüminyum folyo açıldıktan sonra ojenin ufak parçalar haline geldiği görülür. Eğer ojede herhangi bir değişim yoksa tırnak üzerindeki oje katının doğru şekilde törpülenmediği anlaşılabilir. Böyle bir durumda tırnak yeniden törpülenerek özel solüsyon, pamuk ve alüminyum folyo ile sarılır. Kalıcı oje çıkarma işleminde etici metal ve ahşap çubuklar ile tırnak üzerinde kalan katman temizlenir. Oje çıkarma işleminin ardından tırnağın eski parlaklığına kavuşması için özel törpüler ile törpüleme işlemi yapılır. Buffer törpüler ile yapılan parlatma işlemi, tırnağın doğal görünümüne kavuşmasına yardımcı olur. İşlemin ardından nemlendirici krem ve yağlar ile tırnağın beslenmesi ve yumuşaması sağlanır.

Kalıcı Oje Çıkarma İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektronik törpüler ile kalıcı oje çıkarma işleminde tırnak üzerindeki oje eritilerek temizlenir. Kalıcı oje katı törpü aracılığı ile tüm yüzeyden güvenli şekilde temizlenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur, törpünün profesyonel kişiler tarafından uygulanmasıdır. Yanlış yapılan uygulamalarda tırnağın üst yüzeyi de törpülendiğinden tırnak yapısı zarar görebilir. Elektronik törpü kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta tırnak yapısına ve ojenin türüne uygun törpü başlığı seçmektir. Cihazın hızı ve başlığı doğru şekilde ayarladığında kalıcı oje çıkarma işlemi sorunsuz şekilde tamamlanabilir.

Son derece dikkat ve incelik isteyen kalıcı oje çıkarma işleminin sadece profesyonel merkezlerde yapılması oldukça önemlidir. Kalıcı oje çıkarma işlemi için Tırnak Butik’e hemen ulaşabilir, kusursuz el bakımı ve göz alıcı tırnaklar için randevu alabilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER