© Kimse Duymasın 2020

Karşıyaka transfer yasağını kaldırmayacak

TFF 3. Lig'in İzmir ekibi Karşıyaka'nın mali genel kurulunda, konuşan Başkan Turgay Büyükkarcı transfer yasağını kaldırmayacaklarını söyledi.

Turgay Büyükkarcı yönetiminin göreve geldiği 31 Aralık 2018 tarihinde kulübün borcu 67 milyon 483 bin 218 TL iken, 30 Nisan 2019 tarihi itibariyle borcun 57 milyon 266 bin 436 TL'ye düşürüldüğü açıklandı.10 milyon TL'ye yakın bir borç ödediklerini belirten yönetimin mali genel kurulda futbolun 6.5 milyon TL, basketbolun 22 milyon TL, voleybolun 2 milyon TL bütçesi planlandığı bildirildi. Kulübün gelecek sezon tüm faaliyetleri için düşünülen bütçenin 34 milyon 800 bin TL olduğu açıklandı. 
Başkan Turgay Büyükkarcı, "Tesisleşme olmadan, altyapı sistemi oturmadan, FIFA'lık dosyalar kapanmadan transferin önü açılmaz. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman oturur hesap yaparız. Boş hayaller kurmaya gerek yok. Bir süre daha gençlerimizle yola devam edeceğiz. Bu sezon ortaya koydukları performansı hepimiz ayakta alkışladık" dedi.  
Basketbolda gelecek tüm eleştirileri göze aldığını belirten Büyükkarcı, "10 milyon 600 bin Euro'ya takım kurduk. Ben de bilirdim 2 milyon Euro daha verip 2 sağlam yabancı almayı, ligi Play-Off'ta bitirmeyi. Ancak o zaman kulüp borçlanacak. Biz el freni çektik. Bulunduğumuz yer bize yakışmıyor, daha iyi olmamız gerekirdi ancak benim vicdanım rahat. Geçen sezon belediye ile salon sorunları yaşadık. Artık o sorunlar geride kaldı. Söz veriyorum, Türkiye'nin en iyi basketbol alt yapısı biz olacağız" diye konuştu. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER