© Kimse Duymasın 2020

Karşıyaka'da Akıl ve zekâ oyunları ile yarıştılar

Karşıyaka’da ortaokullar arası akıl ve zekâ oyunları yarışması yapıldı.

Bostanlı Cihat Kora Anadolu Lisesinde düzenlenen ortaokullar arası akıl ve zekâ oyunları yarışmasında kazananlara ödülleri verildi.
Cihat Kora Anadolu Lisesinde matematiksel düşünme becerisini geliştirmek amacıyla bu yıl 1.’si düzenlenen ortaokullar arası akıl ve zekâ oyunları yarışmasını Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, şube müdürleri Abdulrezzak Kaldan, Kumray Cin, Cihat Kora Anadolu Lisesi Müdürü Ersin Sağdıç, ortaokul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler birlikte izledi. 
Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, Etkinliğin sonraki yıllarda da gelenekselleşmesini temenni ettiklerini belirterek şunları söyledi “Hem bir bilim dalı hem uluslararası bir dil olan matematik çok güçlü ve derin bir yapıdır. Bu derece derin bir yapının öğrenilmesi ve uygulanmasında, okul programlarının yanı sıra öğrencileri matematiğin her dalında desteklemek çok önemlidir. Matematik dersinin ve matematik okur yazarlığının öneminin günden güne arttığı bu yüzyılda öğretmenlerin de rolü artmıştır. Artık farklı bakış açılarını kullanarak, fikirleri organize edip, çözüme ulaşma becerisine sahip olmaları yolunda öğrencilere rehberlik edilmesi gerekmektedir.”
Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ (www.karsiyakahaber.com)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER