© Kimse Duymasın 2020

Köstem Vakfı ile İYTE arasında protokol…

Özellikle sporcu sağlığı konusunda bir numara olan, Türkiye'nin gerçek anlamda ilk artroskopik cerrahi merkezini İzmir'de kuran, Türkiye'nin, hatta dünyanın sayılı ortopedistlerinden birisi olan Doç. Dr. Levent Köstem bir ilke daha imza attı.

Ünlü ortopedist,  “Benden sonra uzun yıllar yaşayabilsin” diye eşi ve çocuklarıyla kurduğu "Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı" Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) ile işbirliği içine girdi.
Bu konuda Doç. Dr. Levent Köstem sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:
“Köstem Zeytinyağı Müzesi kurmayı sürdürürken bir taraftan da benden sonra uzun yıllar yaşayabilsin diye eşim ve çocuklarımla "Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfını " kurmuştuk. Müzeler sadece içine bazı ürünlerin konup sergilendiği alanlar olmayıp eğitim, kültür, çevreye duyarlılık, bulunduğumuz bölgeye katkı gibi bir takım fonksiyonları üstlenmez ve bu konular ile ilgili çalışmaz işbirlikleri yapmaz ise yenilikçi bir müze olmaz. Bu  anlamda İYTE ile bir yılı aşkın süredir bazı çalışmalar yapıyor idik ve bugün değerli rektörümüz sayın Prof.Dr. Yusuf Baran hoca ile İYTE ve Köstem vakfı arasında bir protokol imzaladık. Bu protokol ile hem "Köstem Müzesi"  hem de "Köstem Organik Çiftliği " ile birlikte bölgeye katkı sunmak istiyoruz. Benim ve ailem için çok önemli bir gün oldu. Çünkü bu müze kurma fikrimden bu yana bu türlü bir işbirliği hayalim idi. Rektör sayın Prof .Dr.Yusuf Baran hocama, Prof .Dr. Şeniz Çıkış hocama, Prof.Dr. Koray Velibeyoğlu hocama çok teşekkür ediyorum. Tabiki eşim Güler Köstem, Kızım Nilüfer Özbaş ve oğlum Emrah Köstem uzakta da olsa desteğine çok teşekkür ediyorum. Umarım , Batı Urla Köylerine, Urlaya ve Yarımadaya katkı sunabiliriz.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER