© Kimse Duymasın 2020

Koşu Ayakkabısı Modelleri

Koşu ayakkabısı, normal spor ayakkabılarından farklı özelliklere sahip, özel olarak tasarlanmış koşu ayakkabıları çoğunlukla yumuşak tabanlı ve yastıklama özelliği bulunan ayakkabılardır.

Koşu ayakkabısı, normal spor ayakkabılarından farklı özelliklere sahip, özel olarak tasarlanmış koşu ayakkabıları çoğunlukla yumuşak tabanlı ve yastıklama özelliği bulunan ayakkabılardır. Koşu esnasında ayağınızı rahatsız etmeyecek koşu stilinize ve ayak yapınıza uygun modellerin seçilmesi gerekmektedir. Koşu ayakkabısı almadan önce koşu tarzınızı belirlemeniz ve buna uygun bir ayakkabı seçimini yapmanız gerekmektedir. Koşu tarzınıza uygun ihtiyaçlarınızı karşılayacak özelliklere sahip ayakkabı seçmeniz hareket hızınızı etkiyen bir faktördür. Ayrıca koşu ayakkabısının dayanıklı ve sağlam olması gerekmektedir. Bir koşu ayakkabısının yaklaşık 600- 800 kilometreye kadar dayanıklı olması gerekmektedir.

Koşu Ayakkabı Çeşitleri

Koşu ayakkabısı zemin yapısına göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yol koşusu yapacak kişilerin ayakkabıları beton ve bozuk zemine göre tasarlanmaktadır. Bu koşu ayakkabılarının alt tabanları, sert ve düz yüzeyler için dizayn edilmiştir. İç mekânda yapılacak olan koşullar için dizayn edilen ayakkabılar vücut dengesini sağlayacak şekilde üretilmektedir. Spor salonu gibi alanlarda gerçekleştirilecek koşular için tasarlanan ayakkabıların alt tabanı daha ince yapıdadır. Topraklı yollar için tasarlanan spor ayakkabıları toprak ve patika yollar göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Bu gibi yollarda taş, ağaç, çamur ve benzeri durumlarla karşılaşılabilir. Bu gibi durumlar için tasarlanan ayakkabıların güçlü lastik tabanı ayak tabanına zarar gelmemesi için destek ve koruma amaçlı olarak dizayn edilir.

Koşu Ayakkabısı Kullanım Rahatlığı

Koşu ayakkabısı, özel olarak tasarlanan ürünlerdir. Bu ayakkabıların üst yüzeyleri genellikle naylon ve polyester karışımından elde edilen sentetik deri kullanılarak yapılmaktadır. Bu kumaşlarda üretilen ayakkabılarda dayanıklılık ve nefes alma özelliği ön planda tutulmaktadır. Yol koşuları için tasarlanan ayakkabılarda dış tabanı sağlam ve dayanıklı olmasına dikkat edilmektedir. Taşlı bir alanda koşu yapıyorsanız ayakkabınızın tabanının orta sertlikte olması gerekmektedir. Bu gibi taşlı zeminlerde yumuşak tabanlı ayakkabılar ayak tabanınızı rahatsız edecektir. Kaygan zeminler için koşu ayakkabısı tabanının kauçuk kaplama ile yapılmış eva tabanlar tercih edilmesi gerekmektedir. Koşu ayakkabısı seçerken kilonuzu, koşu zeminini ve ayak yapınıza göz önüne de bulundurarak doğru ayakkabıyı seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca, seçilen koşu ayakkabısının kaliteli ve dayanıklı olmasına da özen göstermeniz gerekmektedir. Kaliteden ve tarzından ödün vermeyeceğiniz koşu ayakkabılarını  https://www.lescon.com.tr/erkek-kosu-ayakkabisi/ adresinde bulabilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER