© Kimse Duymasın 2020

KOŞUN, KOŞUN... BÜYÜKŞEHİR GELDİ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ve Dikilideki üreticilere büyük moral verdi.

2014 Martını beklemeden sınırlarına dahil olan yeni yerleşimlerde ova yollarını asfaltlamaya başlayan İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi, Kiraz ve Dikilideki Üreticilere bÜyÜk moral verdi. Sırada Karaburun, Kınık, Bergama, Beydağ, Tire, Ödemiş ve Çeşme var.

BÜtÜnşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400e yakın köye hizmet götÜrebilmek amacıyla 2014 yılını beklemeden harekete geçen İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi, şimdiden 2 ilçede ova yolu asfaltlamalarına başladı. 2004 yılında yine yasa ile sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerdeki çiftçilerin yÜzÜnÜ gÜldÜren İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi, TÜrkiyede örnek gösterilen bu hizmeti, BÜtÜnşehir yasası ile kendine bağlanan yeni ilçelere de taşımaya başladı. Tarla yollarının asfaltlanmasıyla mutlu olan köylÜler, İzmir de yaşamalarına rağmen bÜyÜkşehire bağlanmadan önce hizmet alamadıklarını söyleyerek, “Şu anda neredeyse yÜzyıllık sorunlarımıza çözÜm bulunmuş oldu. Kiraz ilçemizin ipek yolu olan eski ana gÜzergahımız asfaltlanıyor. Çok mutluyuz” dediler.

Geçtiğimiz aylarda yeni bağlanan ilçe, belde ve köylerde sıkı bir tur programı yaparak geniş katılımlı toplantılar gerçekleştiren İzmir BÜyÜkşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu bölgelerdeki ihtiyaçları yerinde tespit ederek tek tek not almıştı. İhtiyaçların aciliyet sırasına göre giderileceğini belirten Başkan Kocaoğlu “Yol haritasını belirleyerek, öncelik sıralamasını doğru yaparak, hep birlikte çalışıp kentimizi kalkındıracağız. ÖnÜmÜzdeki yıllardan itibaren bu gelişmeyi siz de hissedeceksiniz. Yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400e yakın köyÜmÜzdeki problemleri aklıselim içinde çözeceğiz” demişti. Bu toplantıların ardından icraat için hemen harekete geçen BÜyÜkşehir Belediyesi, hemen ihaleye çıkarak ilk etapta Kiraz ve Dikilide asfaltlama çalışmalarına başladı. Yasaya göre, ilçelerle ilgili asıl devirlerin 2014 Mart ayından sonra yapılacak olmasına rağmen, Meclis kararı ile aylar öncesinden çalışmalara başlayan BÜyÜkşehir Belediyesi, bu iki ilçenin ardından Karaburun, Kınık, Bergama, Beydağ, Tire, Ödemiş ve Çeşmede de çalışmalara başlayacak.

Kirazda Haliller, Karaburç, Kaleköy, Umurcalı, Merkez Cumhuriyet, Şemsiler, Suludere, Yeniköy, Çömlekçi, Çayağzı köylerini birbirine bağlayan yollarda ve Üretim alanlarının ulaşım yollarında 45 kilometrelik asfaltlama çalışmasını sÜrdÜren BÜyÜkşehir ekipleri, Dikili de ise ilçeyi Çanakkale Karayoluna bağlayan Kaynarca mevkiinde asfaltlama yapıyor. Burada da toplam 9.5 kilometre uzunluğunda 5 yol yenilenecek.

NE DEDİLER?
Mustafa Okka -Kiraz Belediye Başkan Yardımcısı
İzmir BÜyÜkşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğluna teşekkÜr ediyoruz. Tarihi değeri olan bir yol burası. Ayrıca Kiraza tek bağlantı. Bu yolun açılması demek buradan daha çok aracın geçmesi demek. Bundan sonra her şey daha kolay olacak. Bir de özellikle salatalık ve karpuzun baş dÜşmanı kırmızı örÜmcekten kurutulacak çiftçi arkadaşlarımız. Kırmızı örÜmcek bildiğiniz gibi tozdan oluyordu.

MÜrvet Afacan
Daha önce çok sıkıntı çekiyorduk, yollar bozuktu. Sağolsun Başkanımız.

Şerife Afacan
Yağmur yağdığında çamurların içine basa basa yÜrÜyorduk. Şimdi çok gÜzel oldu.

Orhan Alcı- Umurcalı KöyÜ Muhtarı
BÜyÜkşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkÜr ediyoruz. Gayet memnunuz yaptığı çalışmalardan. Bir çok köyÜmÜze de bağlanan bu yolun durumu bizim için çok bÜyÜk sıkıntıydı. Bir araç bile geçemiyordu buradan. Yapılmasından dolayı gayet memnunuz, çok teşekkÜr ediyoruz.

Sadık Özkarakaş- Yeniköy Muhtarı
Öncelikle çok teşekkÜrler. Burası gerçekten kış aylarında çamur olan, ulaşılması çok zor bir yoldu. Hizmetlerin devamını bekliyoruz.

Nihat Dilber-Çömlekçi KöyÜ muhtarı
Başkan ve ekibine başlattığı hizmetlerden dolayı teşekkÜr ederiz. ÖnÜmÜzdeki sÜreçte daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Bu yol 50 yıldır-100 yıldır kanayan bir yara. Üretimimiz, mısırımız, karpuzumuz, patatesimiz, hayvanımız bu yoldan geçiyor. Zor şartlarda insanlar mÜcadele ediyordu. Bu yol yapılıp Kiraza bağlanınca bÜyÜk bir eksiklik tamamlanmış olacak. BÜyÜk bir ekonomik kazanım olacak. Bir başka yerden gidileceğine buradan kestirmeden gidilecek. Tasarruf edilecek.

Muammer Derebaşı- Suludere KöyÜ Muhtarı
Tarihi İpek yolu dediğimiz, Halillerden başlayıp Kiraza kadar ulaşan bu yol, bir çok köyÜmÜzÜn en yakın Üretim yolu, ulaşımını sağlıyor. Çok önemli. ÇÜnkÜ Kirazın ilk yoluydu. Üretim yolu olarak kaldı. Ama şimdi Üretim yolunu geçip sanki karayolu niteliğinde bir iş görÜp halkın ulaşımını sağlayacak. Üretim artacak. Yakıttan tasarruf, tozdan kumdan kurtulacağız. Böyle hizmet getirildiği için çok teşekkÜr ediyoruz. 2014ten önce bu hizmetlere başladığı çok mutluyuz ve bize daha iyi hizmetler vereceğini dÜşÜnÜyoruz. Bizim köyÜmÜz sÜt Üretimi merkezi durumunda. Bu yola çok ihtiyacımız var.

Metin Şimşek-Haliller KöyÜ Muhtarı
Bu yoldan en az 20 tane köy faydalanacak. Yol kenarında yaşayan ve yol kenarında olmayan tarla sahipleri tozdan kumdan mahsul alamıyordu. Bu çok önemliydi. Toz oldu mu zaten mahsul olmaz.

HÜseyin Akkeçe- Karaburç KöyÜ Muhtarı
İzmirin yakın bir ilçesinde yapılan hizmetlerden buranın da yararlanacak olması çok sevindirici. Artık Kirazın mahrumiyet bölgesi olmamasından dolayı çok mutluyuz.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER