© Kimse Duymasın 2020

KÖYLER HİZMET İÇİN MAHALLE OLMAYI BEKLEMEYECEK

Bornova Belediye Meclisinden köyler için önemli karar

Bornova Belediyesi önÜmÜzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle birlikte kendisine bağlanarak mahalle olacak 12 köy için şimdiden çalışmaya başladı. Geçiş döneminde sıkıntı yaşanmaması için gerekli çalışmaların başlatılması talebi Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildi. Dört yıldan bu yana zaten köylere destek olduklarını hatırlatan Başkan Sındır, ‘‘SÜreklilik sağlamak adına bu çalışmaları başlatmamız köylÜlerimizin yararına olacaktır dedi. 

Bornova Belediyesinin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında başkanlık önergesi olarak meclise gelen, ‘İlçe sınırları içerisinde bulunan köylere Bornova Belediyesi tarafından hizmet götÜrÜlerek zaruri ihtiyaçların karşılanması için gerekli çalışmaların başlatılması talebi oybirliği ile kabul edildi. Yeni BÜyÜkşehir Yasası ile 2014 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerle birlikte Bornovaya bağlı 12 köyÜn tÜzel kişiliğinin sona ereceğini ve bu köylerin mahalle olacağını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, içerisinde bulunduğumuz sÜreçte yani yerel seçime kadarki geçiş döneminde köylerde bazı sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.

Örnek olarak Karaçam KöyÜnÜ gösteren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Buradaki köylÜlerimiz hazineden kiralayarak çok sayıda badem ağacı diktikleri arazilerin bakımı konusunda desteğe ihtiyaç duyuyor. Onlara hizmet götÜrmek için belediyeye bağlanıp mahalle olmalarını beklersek o ağaçlar ölecek. İşte bu nedenle bu köylere yapmamız gereken hizmetler var. Karaçam köyÜmÜzdeki çok bÜyÜk olmayan bu işle ilgili meclis kararı gerekiyor. Bunu biraz daha genelleştirerek köylerimize hizmet götÜrebilmek adına meclis kararı aldık. Böylece bu tÜr sıkıntılı konuları devir öncesinde aşmış olacağız. SÜreklilik sağlamak adına bu çalışmaları başlatmamız köylÜlerimizin yararına olacaktır dedi.

Bornova Belediyesi, İzmir İl Özel İdaresi sorumluluğunda da olsa ilçe sınırları içerisinde bulunan 12 köye önemli hizmetler götÜrÜyor. Pek çok köye içerisinde oyun alanları ve spor aletlerinin bulunduğu parklar yapan Bornova Belediyesi, çöpleri de  dÜzenli olarak topluyor. Başkan Sındır, sık sık yaptığı ziyaretlerle köy halkınım sorunlarını ve isteklerini dinliyor, ihtiyaçları yerinde tespit ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER