© Kimse Duymasın 2020

LUKSEMBURG EKONOMİ VE TİCARET BAKANI İZFAŞI ZİYARET ETTİ

Lüksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider, Büyükelçi Arlettte Conzemius, İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örsü ziyaret etti.

LÜksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider, BÜyÜkelçi  Arlettte Conzemius, İZFAŞ Genel MÜdÜrÜ V. Mehmet Şakir ÖrsÜ ziyaret etti. Heyet ziyaret sonrası İzmir Fuarını gezdi. Bakanı İzmirde, fuarda görmekten, ağırlamaktan bÜyÜk mutluluk duyduğunu belirten İZFAŞ Genel MÜdÜrÜ V. Mehmet Şakir Örs “81lik Fuarımız TÜrkiyenin tarihsel sÜrecinin de yansımasıdır. TÜrkiyede fuarcılık İzmirden başlamıştır ve bu fuar TÜrkiyenin ilk fuarıdır. Biz hem İZFAŞ olarak hem de İzmir olarak böylesi bir ilke öncÜlÜk etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Bu ziyaretin her iki Ülke arasındaki işbirliğine, dostluğa katkı koyacağını belirten Örs şunları söyledi:  

“İzmir Enternasyonal Fuarının bu yıl uluslararası yönÜnÜn gÜçlÜ olması Sayın Bakanın, diğer delegasyonlarımızın fuarımızı onurlandırması bize ayrı bir sevinç yaşattı. Biz İZFAŞ olarak ve İzmir kenti olarak değerli konuklarımızla uzun sÜreli işbirliği yapmayı, ticari anlamda birlikteliği önemsiyoruz. Ülkelerimizin arasındaki ticaretin ve işbirliğinin gelişmesi bakımından fuarların önemli olduğunu dÜşÜnÜyoruz. Dost Ülke olarak gördÜğÜmÜz değerli konuklarımızın Ülkelerinin uzun yıllardır fuara fiilen katılmadıklarını, en son 1978 yılında katıldıklarını saptamaktayız. Biz LÜksemburgun gelecek sÜreçte İzmir Fuarına aktif olarak katılmasını dilemekteyiz. Bu noktada sayın bakanın bizi ve fuarımızı onurlandırması bize umut verdi. Katılımlarınız ve ziyaretiniz için teşekkÜr ediyoruz” dedi.

Avrupa Birliğine TÜrkiyenin Üyeliği konusunda verdiği destek için teşekkÜr eden Örs, “Avrupa Birliği heyecanımız önceki yıllarda çok daha yÜksekti, ama Ülkemizde bugÜnlerde o heyecan azaldı. Ama biz herşeye karşın Avrupa Birliği Üyesi olsak da olmasak da hem İzmir kenti olarak hem de TÜrkiye olarak kendimizi Avrupa Birliği ailesinin bir parçası olarak görÜyoruz” diye konuştu. 

LÜksemburgdaki sağlık alanındaki gelişmelerin dikkat çektiğini söyleyen Örs, İzmir kenti olarak sağlığa çok önem veriyoruz ve sağlık konusunda çok ciddi yapılanmalar var. Biz İzmir olarak 2020 Exposuna adayız. Bu adaylığımızın teması “Yaşamın Her Alanında Sağlık”tır. Biz önÜmÜzdeki yıl gerçekleştireceğimiz fuarımızı bÜyÜk bir olasılıkla bu tema Üzerine kurgulamayı dÜşÜnÜyoruz. Bu nedenle LÜksemburgun sağlık deneyimlerinden yola çıkarak gelecek yıl fuarımıza katılması temayı da çok gÜçlendirecektir” dedi. 

LÜksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider “Bizi ağırladığınız için teşekkÜr ederiz. İzmire ve bu fuara ilk gelişim. Bundan sonraki yıllarda fuarınızı daha çok ziyaret etmeyi istiyoruz. İzmire gelme amacım fuarınızı görmek, gözlemlemek, bilgi almak ve yurt dışı fuar katılımımız konusunda destek aldırabilmek. 1978den beri verilen araya bir nokta koyup bundan sonrası için daha fazla birşeyler yapabilmek. ÖnÜmÜzdeki yıl bizde partner olarak yer almayı çok isteriz.  

Ekonomimiz ağırlıklı finans ve demir Üzerine, ancak farklı noktalarda da buluşmayı istiyoruz. Sağlık ve lojistik sektörÜnde özellikle çalışmalar yapıyoruz. Avrupa Birliğine tam Üye olmadınız ama Üye olmanız için LÜksemburg her tÜrlÜ desteği vermeye hazır. Avrupa Birliğine girmek için birkaç sene daha beklemenizi tavsiye ederiz. LÜksemburga döndÜkten sonra önÜmÜzdeki fuarda neler yapabiliriz diye hem ticaret odası, hem de sanayi odası ile görÜşmeler yapacağım” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER