© Kimse Duymasın 2020

Macar Jeno Kamuti yine başkan seçildi

CIFP Dünya Fair Play teşkilatının genel kurulu online olarak yapıldı.

Olimpiyatlardan sonra her 4 yılda bir yapılan CIFP Dünya Fair Play teşkilatının Pandemiden dolayı bir yıl ertelenen genel kurulu online olarak yapıldı. 5 yılın çalışmalarının onaylandığı genel kurulda, Yönetim Kurulu seçiminde 20 yıldan bu yana başarı ile CIFP’i yöneten  olimpiyat madalyalı eskrimci ve ünlü bir doktor olan Macar Jeno Kamuti, ittifakla tekrar başkan seçildi. Genel sekreterliğe Sunil Sabharwal (ABD), Başkan yardımcılıklarına Nikolai Dolgopolov (Rusya) ve Maurisio Monego (İtalya) Muhasip üyeliğe Bert Van de Flier (Hollanda) getirildiler.

Genel kurula İstanbul’dan Olimpiyatevi’nden katılan konsey üyesi TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, statüye ilave edilmesi için 2 öneri  sundu. Öneriler EFPM’nin emekli olan başkanlarının otomatikman CIFP Konsey üyesi olması, ikincisi ise Pandemi veya başka sebeplerden törenleri yapılamayan CIFP ödüllerinin, kazanların ülkelerinde CIFP  temsilcilerinin de bulunduğu bir törenle verilmesi idi. Başkan Kamuti CIFP adının WFC Dünya Fair Play Komitesi olarak değiştirilmesini düşünüldüğünü belirtti.
Pandemi engellemez ise, CIFP toplantısı gelecek yıl 24-26 Mart’ta Budapeşte’de, ödül töreninin de 24-26 Eylül’de Monaco’da yapılmasının planlandığı açıklandı.
(TSA)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER