© Kimse Duymasın 2020

Meme estetiği nasıl yapılır

Meme estetiği daha yaygın olarak bilinen meme dikleştirme , kozmetik cerrahi için büyük bir taleptir.Sarkık göğüsleri (meme pitozisi) kaldırmak veya areolanın şeklini ve boyutunu küçültmek ve değiştirmek isteyen kadınlar için endikedir . 

Meme estetiği daha yaygın olarak bilinen meme dikleştirme , kozmetik cerrahi için büyük bir taleptir.Sarkık göğüsleri (meme pitozisi) kaldırmak veya areolanın şeklini ve boyutunu küçültmek ve değiştirmek isteyen kadınlar için endikedir . 

Göğüs pitozu çeşitli faktörlere bağlı olabilir: cilt özellikleri, yağ bileşeni, glandüler bileşen, hamilelik, emzirme, şiddetli ve ani kilo kaybı, yaşlanma, menopoz vb. 

Meme Ptozis meme ve meme altı kat meme-areola kompleksi konumunda gevşemesi bağlı olarak dört farklı derecelerde sınıflandırılabilir. Meme pitozisinin cerrahi tedavisi, fazla derinin eksizyonu, daha yüksek bir pozisyonda fiksasyon ile bezin katlanması, areola-meme başı kompleksinin daha üst bir pozisyona taşınması ve protezlerin olası yerleştirilmesidir.

Meme estetiği kimler için uygundu? 

Bu tip ameliyatlara ihtiyaç duyan kadınlar, özellikle hamilelik, emzirme, yerçekimi ve yaşlanma gibi etkenler nedeniyle memeleri orijinal şeklini ve hacmini kaybetmiş olanlardır. Göğüsleri küçük ve sarkık olan kadınlar için çok bol göğüs olması durumunda elde edilen estetik sonuç sonradan yerçekiminin etkisiyle tehlikeye atılabilmektedir. Meme dikleştirme normalde meme implantları olmadan yapılır, ancak bazı durumlarda anatomik, yuvarlak veya ergonomik Mentor, Motiva veya Polytech implantlar kullanılabilir.

Meme Estetiğinde Yaş Sınırı Var Mıdır? 

Bu tür bir ameliyat için yaş sınırı yoktur, ancak hamilelik derinin gerilerek elde edilen sonuçları geçersiz kılabilecek şekilde gerilmesine neden olduğu için ileride gebelik planlayan kadınlarda memenin tam gelişimini beklemek ve ameliyatı ertelemek tercih edilir. Emzirmenin bitiminden üç ay sonra bir mastopeksi ameliyatı yapılabilir.

Meme Estetiği Yapımı İle Başka Hangi Müdahaleler Yapılabilir? 

Meme Estetiği yapımı tek başına ya da göğüs büyütme, indirgeme ameliyatlarında ya da diğer kozmetik ameliyat gibi diğer cerrahi tekniklerle bağlantılı olarak gerçekleştirilebilir.

Meme estetiği yapımında Riskler Nelerdir? 

Göğüs dikleştirme nispeten basit bir cerrahi işlemdir. Bu tip ameliyatlar meme şekillendirme konusunda deneyimli bir plastik cerrahi uzmanı tarafından yapıldığında sonuçlar genellikle çok iyidir. Bununla birlikte, komplikasyonların (kanama, enfeksiyon) nadir olduğu, ancak ancak ameliyatın usulüne uygun olarak yetkilendirilmiş tesislerde bir plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılması durumunda ortaya çıkabilen ve kolayca çözülebilen gerçek bir cerrahi işlemdir. Ancak komplikasyon riskini azaltmak için cerrahın ameliyattan önce ve sonra size vereceği tavsiye ve talimatları dikkatle takip etmek önemlidir. Sigara içenler sigara kullanımını azaltmalıdır çünkü sigara içmek komplikasyon riskini artırabilir ve iyileşmeyi geciktirebilir.

Meme Estetiği  Ameliyatı Kaç Saat Sürer ?

Ameliyat bir buçuk saat ile üç saat arasında sürer, kesinlikle ağrısızdır ve küçük bir pansuman ve sütyen kullanımı ile sona erer.

Tanıtım

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER