© Kimse Duymasın 2020

MENDERES'TE ŞAMPİYONLARA ALTIN YAĞMURU

MESEVin düzenlediği 35 günlük Menderes Bahar Şenliği, final maçı ile sona erdi.

Menderes Sevenler Dayanışma ve Yardımlaşma Gençlik Spor Derneği (MESEV), bu yıl ilk kez EXPO temalı bir bahar şenliği dÜzenledi. 14 Nisan'da Ak Partili 3 milletvekilinin EXPO forması ile startını verdiği futbol turnuvası ve etkinlikler 19 Mayıs AtatÜrkÜ Anma, Gençlik ve Spor Bayramında dÜzenlenen final mÜsabakaları ile sona erdi. Menderes Stadında dÜzenlenen törene halkın ilgisi bÜyÜk oldu. Balonlar, yÜz boyama, palyaçolar, pamuk şekerleri ile çocuklar için de bir şenliğe dönÜşen tören, açılış konuşmaları ile başladı. İlk konuşmayı yapan MESEV Başkan Yardımcısı Zekeriya Altınbaş, MESEVin henÜz 1,5 yıllık bir dernek olduğunu hatırlatarak, buna rağmen bugÜne kadar çok sayıda etkinliğe imza attıklarını söyledi. Altınbaş, “Hedefimiz de Menderesi daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir. Bir anlamda gelecek adına hayalleri olan insanlara, bu hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam hazırlamaktır” dedi. 14 Nisanda başlayan Bahar Şenliği kapsamında özellikle futbol turnuvasının heyecanlı maçlara sahne olduğunu kaydeden Altınbaş, ilçenin her mahallesinden futbol turnuvasına katılım olmasının ise kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Menderes Bahar Şenlikleri kapsamında bugÜne kadar şiir ve kompozisyon yarışması, Kutlu Doğum pikniği, emniyet mensupları için yat gezisi, Hıdrellez şenliği, Bulgurca köy pikniği gibi etkinliklerin dÜzenlendiğini de anımsatan Altınbaş, bÜtÜn bu etkinliklerin finalini anlamlı bir gÜnde yani 19 Mayısta yapmalarının ayrıca bir mutluluk vesilesi olduğunu kaydetti.

MESEV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beşer de yaptığı konuşmada şenliklere destek veren ve futbol turnuvasına katılan takımlara sponsorluk yapan firmalara teşekkÜr etti. İlçede her kesimden gördÜkleri destekle çok zor bir işin altından kalktıklarını belirten Beşer, kompozisyon yarışmasında birinci olan Gizem Akkaşın yazdıkları ile mesajını verdi. Beşer, “Gizem Akkaşın kompozisyonu beni çok etkiledi. Gizem şöyle yazıyor: ‘Yepyeni dÜşÜnceler hayal dÜnyamızı gÜzelleştirir; yeni fikirler bizler ve Ülkemiz için bir ışık, bir umuttur diyor. Bununla beraber ‘hiçbir şey için geç değildir. Sorumluluklarını bilen ve çevreye duyarlı insanlara sahip bir Menderes hayal ediyorum diyor. Bizlere de dÜşen; Menderesin bugÜnkÜ bÜyÜkleri olarak Menderesin yarınki bÜyÜklerinin isteklerine ve hayallerine kulak vermek ve onların geleceklerine ve hayallerine sahip çıkmaları gerektiğini öğretmektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şiir yarışması birincisi Oğuzhan ArsÜz, ikincisi Aleyna Kalaycı ile ÜçÜncÜsÜ Hamil ÖztÜrke; kompozisyon yarışmasında dereceye giren Gizem Akkaş, Fatma Rana Şatır ve Çisem Doğana birer altın ve eğitim bursu sertifikasından oluşan ödÜlleri verildi.

Bahar Şenlikleri etkinliklerinin 5 ana sponsoru ile 32 futbol takımına sponsorluk yapan firmalara da birer teşekkÜr plaketi sunulduktan sonra turnuvanın en heyecanlı maçına geçildi. 35 gÜn sÜren ve 32 takımın katıldığı futbol turnuvasında finale kalan Konya Ticaret Sponsorluğundaki Dereköy Mahallesi takımı ile MEGİAD sponsorluğundaki Hava Teknik Klima takımları son kez kozlarını paylaştı. Oldukça heyecanlı geçen maçın ardından Dereköy Mahallesi takımı maçı 3-1 kazanarak şampiyon oldu. Dereköy, şampiyonluk kupasını MESEV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beşerin elinden aldı. Konfetiler ve havai fişek gösterileri eşliğinde şampiyonluk kutlaması yapan sporcular da madalyanın yanı sıra birer altınla ödÜllendirildi. Sporculardan öğrenciliği devam edenlere de yine eğitim bursu sertifikası verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER