© Kimse Duymasın 2020

Menderes’ten Çanakkale Çıkarması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Menderes Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri için Çanakkale gezisi düzenlendi.

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aileleri için Çanakkale Gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında şehit ve gazi yakınları rehber eşliğinde Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, atalarımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görecek.

2 günlük gezi kapsamında Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı yerler gezilerek, kurtuluş mücadelesinin nasıl verildiği anlatılacak. 60 kişilik ekip Eceabat İlçesi, Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Sargı Yeri, Zıhındere Sargı Yeri, Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek,  Kurtuluş Mücadelesinin  tarihi anılarına tanıklık edecek.

Yolculuk öncesi geziye katılan vatandaşlarla bir araya gelen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes Belediyesi olarak hemşerilerimizin şanlı tarihimizin nasıl yazıldığını Çanakkale’ye giderek yaşamasını istedik. Bu kapsamda bir ilki daha uygulamaya koyuyor ve Çanakkale gezilerimizi başlatıyoruz. İlk gezimizi şehit ve gazi yakınlarımız için düzenledik. Bundan sonra periyodik olarak Çanakkale’ye gezilerimizi düzenleyeceğiz, gezilerimiz sürekli olacak“ dedi.

Cumhuriyet coşkusu

Tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’nı kutlayan Başkan Soylu, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Cumhuriyet’in 92. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Milletimizin bir ve beraber olma, sonsuza kadar birlikte yaşama iradesinin en güzel ifadesidir Cumhuriyet. Birlik ve beraberliğimiz bu topraklarda ilelebet daim olacaktır. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER