© Kimse Duymasın 2020

Mhp'li Tanrıkulu işadamlarıyla buluştu

1 Kasım seçim çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Milletvekili Adayları Dr. Neslihan Çelik ve Senem Kılıç ile birlikte İzmirli işadamlarıyla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

İlk olarak Kültürpark Tenis Kulübü’nde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen ve meclis üyeleri ile bir araya gelen MHP adayları, ardından Batı Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu’nu (BASİFED) ziyaret etti.  Siyasi istikrarsızlığın ekonomik istikrarsızlığa sebep olduğunu dile getiren Tanrıkulu, “13 yıldır istikrar dediler; ama siyasi istikrarsızlıktan sonra bakıyoruz ekonomik istikrarsızlık da ülkeyi çıkmaza sürüklüyor. 13 yılda istikrar sağlayamadınız da, şimdi mi  sağlayacaksınız”  diyerek AKP iktidarının milleti ‘istikrar getireceğiz’ diyerek kandırdığını ifade etti.
Ekonomik istikrarsızlık ve seçim süreçlerinden yorulduklarının altını çizen EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, “Seçim sonrası ivedilikle bir hükümet kurulması büyük önem arz ediyor. Bu süreçte tüm partilerden hükümet kurulması noktasında büyük bir özveri bekliyoruz. Ekonomik istikrarsızlık yatırım ve istihdam yaratmamızı engellemektedir. Siyasi partiler bu ülkenin daha iyi duruma gelmesi için var. Bu yüzden ekonomik istikrarı sağlamak için siyasi istikrarı sağlamak ülkemizin ekonomisi için oldukça önemlidir” dedi.

“HDP dışında tüm partilerle görüşürüz”

MHP olarak 1 Kasım seçim sonuçlarına göre hareket edeceklerini söyleyen Tanrıkulu, “Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi HDP dışında her partiyle  4 ilkemiz çerçevesinde koalisyon görüşmesine kapımız açıktır. Biz de ülkemizin daha iyi duruma gelmesi için çaba sarf ediyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra ülkemizin daha iyi duruma gelmesi için ne gerekiyorsa yaparız. Gerekirse gövdemizi taşın altına koyarız” diyerek MHP hükümetinde KOBİ ve girişimcilerin ekonomik krizden kurtulması için çalışmalara hemen başlanacağını belirtti.

Vergi yükü azalacak      

Asgari ücreti arttırırken, vergi yükünü de azaltacaklarını dile getiren Tanrıkulu, “Biz bu noktada tüm yükü işverene yüklemeyeceğiz. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin  rahat bir nefes alması için gerçekleştireceğimiz birçok çalışma ile proje hazır ve uygulamaya geçmeyi bekliyor. Bu noktada MHP’nin 1 Kasım seçimlerini kazanması ve hükümeti kurması büyük önem arz ediyor. Biz MHP olarak terörden ekonomiye, eğitimden sağlığa, yoksulluktan yolsuzluğa kadar birçok problemin çözülmesinde kilit noktadayız” diyerek, 1 Kasım seçimlerinde MHP’ye destek verilmesinin gerçek anlamda ülke ekonomisi ve istikrarı için önemli olduğunu ifade etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER