© Kimse Duymasın 2020

Modelistlik Kursu için En Doğru Adres Neresi?

Tüm dünya ülkeleri düşündüğünüzde hareketliliğini asla yitirmeyen tekstil sektörü sürekli istihdam sağlanan alanlardan bir tanesidir.

Ülkeler ekonomik krizler dahi yaşasa kişiler giyim malzemesini eksiksiz almaktan vazgeçemiyor. Çünkü alışveriş herkesin  bildiği gibi bir noktada tutkuya dönüşmüş oluyor. Bu sektörün sürekli açlığı sürekli değişim ve dönüşüm içerisinde olması sürekli profesyonel çalışan ihtiyacı doğurmaktadır.

Tekstil sektöründe bir ürünün meydana gelmesi birçok farklı aşamadan geçiyor ve her aşması için ayrı bir uzman çalışan araç gereç ihtiyacı doğuyor. Bu ihtiyaca cevap olacak eğitimler de yıllarca da  sürebilir kısa dönemlik eğitimlerde olabilir. Böylece de profesyonel çalışanlar sektöre kazandırılabilir. Moda sektöründe en çok ihtiyaç olunan sağduyusu gelişmiş takım çalışmasına uyumlu modelistlerdir.

Modelist Nedir?

Giyim firmalarının  tasarım bölümünde çalışan tasarımcıların  oluşturdukları dosyaları yeni sezon kreasyonların çizim aşamasının tamamlanıp dosyanın onaylanması halinde üretime geçilmesi gerekmektedir. Bu aşamada tasarım bölümünden çıkan üretim bölümüne gitmeye hazır olan tasarımlar vardır. Bu tasarımları kâğıtlardan kalıba döken kişiye modelist denir.

 Modelist, firmanın üretimine karar verdiği tasarımları  birer tekstil ürününe dönüştürür. Tekstil parçalarını bedenlere uygun olacak halde  seri üretime geçmeye tek tek modelist hazırlar. Ürünlerin standart vücut ölçülerine ve tasarımlarda bir bozulma olmadan hazırlanmasını sağlayan kişidir.

Modelist üretime geçecek olan tekstil ürününün kalıbını ayarlar. Aynı zamanda  kullanılacak malzemeleri tespit ederek, bir tane örnek dikilmiş model çıkarır ve seri üretiminin nasıl olacağının sunumunu yapar. Bu numune hazırlığını modelist yapar. Seri üretime geçilmesi bu prosedürden sonra başlar.

Modelistlik Eğitimi 

Modelistlik eğitimi alan kişilere yaptığı işteki detaylara hakim olacak şekilde verilmelidir. Modelistin kumaştan anlaması kalıp çıkarmaktan anlaması önemlidir. Aynı zamanda kâğıt üzerindeki tasarıma baktığında onu canlı bir şekilde hayal etmesi modelistin önemli bir özelliğidir.

Bu mesleği tercih edecek kişiler modelistlik kursu alarak bu işi yapabilirler. Bu alanda birçok alternatif kurs bulabilme imkânları varken tercihen kişiyi en donanımlı hale getirecek bir eğitim merkezi seçimi büyük önem arz eder. Çünkü bilinir ki kişinin en güzel referansı aldığı belgeler ve eğitim gördüğü kurumdur. Bir de bu kişi sektöre yeni atılan bir kişi ise bu daha da önem kazanan bir konudur. MEB onaylı modelistlik kursu  için en iyi adres Altier Academy' dir.

Altier Academy

Altier Academy birçok sektöre profesyonel iş insani yetiştiren mükemmel denilecek niteliklere sahip bir kurumdur. Modelistlik kursu için başvurulabilecek en doğru adres olduğunu arama motorundan network İncelemesi yaparak da anlayabilirsiniz. Altier Acedemy yasal bir kurum olup Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı kurs bitirme ve eğitim belgeleriyle aldığınız eğitimi profesyonel anlamda icra edebileceğinizi tesciller. Modelistlik eğitimi almayı düşünüyorsanız Altier Academy’ i incelemenizi eğitimlerine bir göz atmanızı sağlıklı ilerlemeniz açısından önemlidir.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER