© Kimse Duymasın 2020

Neden E-Ticaret? E-Ticaretin Kolaylıkları ve Zorlukları

Sürekli büyüme eğiliminde olan e-ticaret kullanıcılara gelecek vadeder.

Sürekli büyüme eğiliminde olan e-ticaret kullanıcılara gelecek vadeder. Daha fazla kişiye ulaşma olanağı sunan bu platformlar geleneksel fiziksel mağazalara kıyasla 7 gün 24 saat boyunca açıktır. Yani kullanıcılar diledikleri zaman e-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapabilirler. Siz de Kobisi altyapısının avantajlarından faydalanarak ister hazır isterseniz de ücretsiz e-ticaret paketleri ile bir web sitesi açabilir ve kazandıracağına inandığınız ürünlerin satışına başlayabilirsiniz.

Düşük Bütçeyle E-Ticarete Nasıl Katılırım?

Sitenizi oluştururken minimum bütçe harcamak için hazır ve ücretsiz e-ticaret paketleri kullanmanız size fayda sağlayacaktır. İlk etabı geçtikten sonra harcamalarınızın artacağı düşüncesi ise sizi korkutmasın. E-ticaret sitesi kullanıcı beklentilerini karşıladığında satış potansiyeli artmaktadır. Bunu sağlamak için kurulum aşamasında gerekli bilgi ve belgelerin eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz.

Kullanıcılara sunduğu kolaylıklar ve rahatlık ile dikkat çeken e-ticaret, firmalara yüksek geri dönüş ve kâr oranları sunar. Pazar hacmi yüksek olduğu için firmalar bu pazardan pay alma amacına sahiptir. Bunu başarmak için ise profesyonel desteğe ihtiyacınız olacaktır. Alacağınız paketler ile altyapı, tasarım, ürün ve stok yönetimi, garanti ve iade süreçleri, arama motoru optimizasyonu, güvenlik, dijital pazarlama çalışmaları gibi özelliklere sahip olmanız sizi amacınıza yaklaştıracaktır. Özellikle Kobisi bu alanlarda sizi daima en iyi çözümlerle karşılaştıracaktır.

E-Ticaret Yapmanın Faydaları Nelerdir?

E-ticaret sitesi avantajları kullanıcılar ve satıcılar açısından farklıdır. Bu alışveriş şekli satıcılara daha fazla kişiye ulaşma imkanı tanır. Buna karşılık katlanmanız gereken maliyet fiziksel mağazalara göre daha düşüktür. Ürün sergileme konusunda sınırınızın olmaması satış potansiyelinizi artıracaktır. Ayrıca satış sürenizle ilgili de herhangi bir kısıtlama yoktur.

Farklı pazarlama stratejileri belirleyip uygulama olanağınız e-ticaret sitelerinde daha fazladır. Hazır e-ticaret paketleri kullanarak müşteri beklentilerine uygun özelliklere kolay yoldan sahip olabilirsiniz. Bu özellikler ile sizinle aynı sektörde bulunan rakip firmalarla rekabet edebilir hale gelirsiniz. Size küresel çapta tanınırlık imkanı sunan e-ticaret yeni dağıtıcılara ve tedarikçilere ulaşma imkanı sağlar. Ayrıca daha az maliyet ile daha etkili tanıtım yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

E-Ticaretin Olumsuz Yönleri Var mı?

Ücretsiz e-ticaret paketleri ile kurduğunuz sitenizin faaliyetleri sırasında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlar ve riskler mevcuttur. İnternetten yapılan alışverişlerde ürünler görülmeden ve dokunulmadan satın alındığı için kullanıcılar e-ticarete daha az güvenirler. Bu durum fiziksel mağazalara göre e-ticaretin güvenilirlik konusunda geride kalmasına neden olur. Ayrıca alışverişlerde kargo ile teslim olduğundan ürünün hasarlı ve hatalı ulaşma ihtimali vardır. Kargo sürecinde beklemeler de olabilir. Bu tür riskleri en aza indirmek için Kobisi ile çalışabilir ve her adımın kontrollü şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER