© Kimse Duymasın 2020

Orkidelerin sevmediği 5 şey...

Evde bakılan orkideler bulunduğu alana samimi bir sıcaklık verirken hem de dekorasyonu bütünleyen parçalar arasında yer alır. Eğer evinizde orkide bakmayı seviyor ve uzun süre yaşamasını istiyorsanız orkidelerin hoşlanmadı 5 şeye bir göz atın.

Geniş ve kalın saksılar
Orkideler şeffaf ve minik saksılar severler. Köklerinin geniş bir alana yayılmasından hoşlanmayan orkideleri geniş ve şeffaf olmayan saksılara koyarsanız bu durum kısa süre içinde köklerinin çürümesine neden olabilir.
Sulama yapılması
Orkideleri ne zaman ve nasıl suladığınız önemli bir noktadır. Orkideler fazla suyu sevmezler. Saksısının delikli olması fazla suyu hemen atabileceği anlamına gelmez.
Toprağının sürekli nemli olması gerekir. Ortalama 4 ya da 7 günde bir sulanması uygun olabilir. Mevsim durumuna göre sulama zamanını takip edebilirsiniz.
Boynu bükük orkide
Orkideler susuz bırakılmamasına rağmen ya da çok sulanmamasına rağmen bazen boynunu bükebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda canlandırmak için bakım yapmanız gerekir. 
Kök kısımlarına birkaç kalıp buz yerleştirmeniz orkidenize oldukça iyi gelecektir.
Budama zamanı
Yılda birkaç kez çiçek açan bir bitki olduğu için orkide zaman içerisinde budanmaz ister. Fakat budama işlemini yapmak için dikkat edilmesi gereken konular vardır. 
Sap kısımlarında sararma başlaması gerekir.
Bütün çiçeklerini dökmüş olması gerekir.
Üzerinde tomurcuk olmaması gerekir.
Tüm bunları orkidenizde mevcut ise budama yapabilirsiniz. Orkidenin sap kısmında bulunan boğumlara dikkat edin, boğumları inceleyin. Kökten itibaren boğumları sayın. Alttan üçüncü boğum, budama boğumu olacaktır. budama boğumunun bir parmak üzerinden, budama makasıyla kesmeniz gerekmektedir. Büyük ihtimalle orkidenizin sapı küçücük kalacak ve bu durum sizi korkutacaktır. Ancak doğru sulama ve gün ışığı ile orkideniz bu kısa alandan büyüyüp uzamaya devam edecek ve çiçek açacaktır.
En önemlisi: Bulunduğu yer
Orkide hangi alanda ve tam olarak nerede durduğuna dikkat eder. Bu alan ya orkidenin çok güzel gelişmesine ya da kısa süre içinde bozulup ölmesine neden olacaktır. 
Orkidenin bakılacağı oda havadar, ışık alan ama direkt güneş ışığı görmeyen, 20 ile 25 dereceye sahip olan mekanları sever. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER