© Kimse Duymasın 2020

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi, saçın yoğunluğunun azalıdğı bölgelerde, yoğunluğu tekrar artırmak ve o bölgede saçın gürleşmesini sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir.

Saç ekimi, saçın yoğunluğunun azalıdğı bölgelerde, yoğunluğu tekrar artırmak ve o bölgede saçın gürleşmesini sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Tecrübeli bir hekim tarafından yapılmalı ve öncesinde de, sonrasında da hekimin tavsiyelerine bire bir uyulmalıdır. Saç ekimi sonrası dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Genel olarak uygulamayı yapan hekim tarafından hastalar dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgilendirilirler. Saç ekimi için uygulanan yönteme göre de işlem sonrasında dikkat edilmesi gerekenler değişebilir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Eğer Fue yöntemi ile saç ekimi yapıldıysa özel yıkama ürünleriyle her gün başın yıkanması gerekir. Hatta ilk yıkama işleminin klinikte yapılması istenebilir. Ancak bu yıkama metodu tüm saç ekimi yöntemleri için aynı şekilde değildir. Eğer Fiber Fue yöntemi ile saç ekimi yapıldıysa, işlemin on ikinci gününe kadar başın yıkanmaması gerekir. Ayrıca saç ekimi sonrası dönemde beslenme, fiziksel aktivite, vitamin ve mineral desteği gibi konularda hekim tavsiyesine uyulması gerekir. İşlem sonrasında yalnızca ilk gün ağrı hissedilebilir. Nakil işlemi uygulandığından dolayı ağrı yaşanması son derece normaldir. Hekim tavsiyesi ile ağrı kesici alınabilir. Daha sonraki günlerde bu ağrının azalarak kaybolması beklenir.

Saç Ekimi Sonrası Sizi Neler Bekler?

Saç ekimi sonrası ilk birkaç gün uygulama alanında ufak kanamalar görülebilir. Kanama miktarı artmadığı sürece, bu ufak tefek kanamalar normaldir. Ancak kanamada artış görülürse hekime danışılması gerekir. Saç ekimi sonrası dönem için bir antibiyotik tedavisi önerilir. Bu tedavi nakil yapılan bölgede enfeksiyon gelişmesini önleyecektir. Antibiyotik tedavisi aksatılmadan tamamlanmalı ve bu tedavi sırasında alkol alınmamalıdır. Saç ekimi yaptıran kişilerin işlem sonrasında bir ay kadar ağır sporlardan uzak durmaları gerekir. Fazla stresten ve fazla terlemekten kaçınılması da işlem sonrası dönem için önemli konulardır. İlk bir aylık süreç çok önemlidir. Bu bir ay atlatıldıktan sonra iyileşmede önemli bir süre atlatılmış demektir. Saç ektirmeyi düşünüyorsanız ve saç ekimi donrası dönem hakkında merak ettikleriniz varsa, o zaman https://www.doctorzenclinic.com/tr/sac-ekimi/ linkini tıklayarak inceleme yapabilirsiniz. Siteyi ziyaret edip iletişim bilgileri üzerinden doğrudan sorularınızı sorabilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER